La pressió ciutadana atura un desnonament i una subhasta immobiliària en tres dies

  0
  pah.JPG

  07/02/2013 – Dilluns, la PAH va aconseguir que se suspengués la subhasta del pis de l'Esperanza, que ara podrà negociar la dació; ahir, es va aturar el desnonament del Jose i la Sònia, aturats i que no poden continuar pagant el lloguer.

  Nova setmana de moviment per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Ahir mateix va ser posposat el desnonament d’una familia al barri de la Morera, al carrer Galícia. Les condiciones eren diferents, no obstant, a les que s’acostumen a donar. L’entitat convocant va ser 500×20, una associació de Nou Barris que lluita pel lloguer social i públic; i és que el desnonament requeia sobre un matrimoni que ha deixat de pagar el seu lloguer, de 650 euros, per falta de recursos. Tot i que la PAH se centra en execucions hipotecàries, va recolzar la protesta i més d’una cinquantena de veïns es van donar cita a les portes de l’habitatge.

   

  La vivenda en qüestió pertanyia a una immbiliària quan la Sònia i el Jose van entrar-hi a viure amb els seus dos fills; l’empresa, però, va quebrar i ara el pis està en procés de ser adquirit per una entitat bancària. Els dos membres de matrimoni es troben a l’atur, sense cobrar cap retribució, i tant la PAH com 500×20 han exigit al govern local una solució. Segons la plataforma, l’Ajuntament es tornarà a reunir amb ells la propera setmana amb la idea de trobar un lloguer social per la familia.

   

  A principis de setmana, la PAH també va exercir pressió per aconseguir la suspensió temporal d’una subhasta immobiliària que deixava sense sostre l’Esperanza. Des de la plataforma expliquen que el responsable de Banc Sabadell amb qui van tractar es va mostrar receptiu i, gràcies a aquesta moratòria de 60 dies, es podrà començar a negociar la dació en pagament del pis de l’afectada.