La Processó dels Dolors inicia la Setmana Santa a Badalona

  0
  90
  Photo 11-04-14 19.06.05 (1).jpg

  14/04/2014 – La Processó de la Mare de Déu dels Dolors surt al carrer després de 100 anys sense recórrer el barri de Dalt la Vila. Aquest cap de setmana, s'ha celebrat el Diumenge de Rams i la 24a represenació de la Moixiganga.

  Després de 100 anys sense trepitjar els carrers de la ciutat, la Processó de la Mare de Déu dels Dolors que fins ara només es podia veure a l’interior de l’església de Santa Maria, va recórrer el passat divendres, 11 d’abril, alguns carrers del barri de Dalt la Vila gràcies a la Congregació de la Mare de Déu dels Dolors que va anomenar l’acte com ‘Retaule i misteri de Santa Maria vestida del dol’. D’aquesta manera donava inici a la festivitat de Setmana Santa a Badalona.

   

  Diumenge de Rams, 13 d’abril, centenars de famílies amb la palma i el llorer celebraven aquest dia a totes les parròquies i esglésies de la ciutat. El dia finalitzava amb la 24a edició de la representació de la Moixiganga a l’interior de l’església de Santa Maria, organitzada per més de 60 persones que formen la Colla badalonina de la Moixiganga i amb la col·laboració de la Confraria de Sant Anastasi i Rincón del Arte, entre altres. La Moixiganga és una representació d’una desena d’escenes de la Passió de Crist que la majoria compta amb torres humanes i cants.

   

  Dijous i Divendres Sant

   

  Més endavant, aquest Dijous Sant, 17 d’abril, s’espera un seguit d’actes a l’església de Santa Maria, com l’enramada i ornamentació floral del misteris (9h) i la recollida del Sant Sepulcre (18h), que donaran pas a la Processó del Dijous Sant, coneguda també com Processó dels Misteris o del Silenci; que tindrà sortida a les 22 hores a la plaça Barberà i recorrerà el carrer de la Costa, la plaça Constitució, carrers de Barcelona, Rector, Santa Barbarà, Anselm Clavé, Mistral, Museu, Gaietà Soler, Sant Sebastià, Quintana Alta, Lladó, plaça de l’Oli i finalment plaça Barberà.

   

  De cara a Divendres Sant, 18 d’abril, a les 17h, tindrà cita la Processó del Santíssim Crist Redemptor i de Nostra Senyora de la Soledat als barris de Llefià, que tindrà sortida a la parròquia de Sant Antoni i recorrerà la ronda de Sant Antoni, carrer Doctor Bassols, avinguda de Marqués de Sant Mori i carrer Pérez Galdós. Durant el seu recorregut es realitzen diverses parades en què veïns i veïnes canten ‘saetas’ des dels balcons. Mentrestant, a l’església parroquial de Sant Josep es realitzarà a les 19h, el tradicional Viacrucis Solemne organitzada per la mateixa parròquia amb la col·laboració del Cos de Portants del Sant Crist de Badalona.

   

  I finalment, el Dilluns de Pasqua, 21 d’abril; data que dona per acabada la Setmana Santa, diferents carrers i places de la ciutat gaudiran a partir de les 10 del matí els cants de les Caramelles que organitzen Soca-Rel del Círcol Catòlic amb la col·laboració de diverses entitats.