La rehabilitació del jaciment romà de la Casa de l’Heura començarà a principis de 2016

  0
  9
  casa heura.jpg

  23/09/2015 – El Ministeri de Foment ha licitat aquest dimarts el projecte, que es va anunciar fa poc menys d’un any, per un import de 490.000 euros.

   

  Les obres de rehabilitació i adequació de la Casa de l’Heura, inclosa dins el jaciment arqueològic de l’antiga Baetulo romana que salvaguarda el Museu de Badalona, començaran el primer trimestre de 2016. El Ministeri de Foment ha licitat aquest dimarts el projecte, que es va anunciar fa poc menys d’un any, per un import de 490.000 euros.

   

  Els treballs que s’hi desenvoluparan,i  que, segons les previsions, s’allargaran uns quatre mesos, contemplen posar en valor el jaciment badaloní d’alt valor històric, segons ha remarcat el govern espanyol, per tal de poder incloure’l al conjunt ja visitable del museu.

   

  La Casa de l’Heura és una casa romana típica, d’uns 500 metres quadrats, de la que els tècnics del museu tenen documentades diferents estàncies amb mosaics, una habitació-menjador i una zona amb dipòsit per poder fer vi. Està al costat de la ja reformada Casa dels Dofins,i, a prop de totes dues, existeixen també un dipòsit d’aigües i un taller de ceràmica que s’esperen poder reformar també per expandir l’àrea visitable de les ruïnes romanes.