La Reina Carnestoltes donarà el tret de sortida a la 35a Rua de Carnestoltes de Llefià

  0
  49
  DSCF0276.JPG

  24/02/2017 – La cercavila espera reunir un any més a milers de persones.

  Badalona estarà de festa aquest dissabte. L’Ajuntament, la Comissió de Festes de Badalona, la Comissió de Cultura de Llefià i la Comissió de Carnestoltes han organitzat una edició més de ja tradicional Rua de Carnestoltes de Llefià, la cercavila 'carnavalera' degana de Badalona que ja acumula 35 anys.

   

  Enguany hi haurà algunes novetats, i és que la Reina Carnestoltes i la seva cort seran els encarregats de donar el tret de sortida, des del balcó del Centre Cívic Torre Mena. Amb el pregó, la Reina Carnestoltes proclamarà el seu regnat i convidarà la ciutadania a la disbauxa i a la festa. Un cop acabi, començarà la Rua de carrosses i comparses, que estarà presidida per una carrossa de la Reina.

   

  Milers de persones tornaran a recórrer els principals carrers del barri de Llefià, sortint del carrer Pérez Galdós i arribant a la plaça Trafalgar. Allà, fins a les nou de la nit, tindrà lloc el tradicional ball de disfresses amb l'actuació del grup Els Raggatunning, i el posterior lliurament de premis.

   

  Una desena de premis

   

  Es premiarà la disfressa més treballada, la més divertida i la més original de cada categoria: els grups adults i d'infants, i les parelles o disfresses individuals. A més, es guardonarà la millor comparsa del festival.

   

  Cal destacar també el premi especial que es lliura a l’entitat que el jurat consideri la millor comparsa. Aquest premi es dóna des de l’any 1993 i consisteix en una màscara, creada pel Cercle Artístic, que l’entitat guanyadora es queda durant un any i en grava el seu nom i en fa entrega a l’entitat guanyadora l’any següent.