La ressaca nadalenca passa factura

0
    32

11/1/2016.- El Sant Josep perd el primer partit de lliga a la pista del Boet Mataró, en el retorn a la lliga  després de perdre la Copa Federació. També derrotes de Círcol i Minguella.

El calendari va decidir el primer partit de lliga del Sant Josep després de l’aturada nadalenca fos al camp d’una de les millors plantilles de Copa Catalunya, la del Boet.

L'equip tenia clar que havia de millorar la imatge de la final de Copa i ho va aconseguir i l’equip va fer un pas endavant en agressivitat, ritme i joc d’equip, tenint en compte que encara queda molta competició per davant.

Va ser un partit molt disputat i amb molt encert per part dels dos equips, amb una primera part mol igualada que va deixar el marcador empatat al descans.

Marc Rubio va ser el protagonista del partit al represa, amb una ratxa de triples que va donar una renda de 10 punts al Boet.

A l’últim quart, la defensa de Sergi Roureda i l’esforç de tot l’equip sota cistella va fer que, a falta de 3 minuts, el Sant Josep s’acostés a només un punt.

Aquesta vegada, però, el rival va ser superior, i la remuntada no va ser possible. Tot i la derrota, va tornar l’esperit competitiu i els groc i liles esperen confirmar el pas endavant al proper partit, en un derbi badaloní contra el Círcol, al Centre Parroquial diumenge a les 19.30h.

El Círcol també va perdre en el retorn a la competició, a casa contra el Vic. El partit va començar igualat i amb intercanvi de cistelles. Però els visitants van poder córrer i agafar els primers avantatges amb accions sota cistella. De la mà de Ferrer es manté la igualtat al primer quart.

Al segon quart, el Círcol va poder plantar cara a la defensa en zona del Vic amb bons percentatges i la diferència al descans era de només dos punts, 36-38.

A la represa, un triple fallat pel Círcol va acabar amb 4 triples consecutius del Vic que van suposar un desavantatge de més de 10 que acabaria marcant el partit. Els badalonins van apostar per diferents defenses i pressions i van contenir  la diferència però no van poder reduir-la.

A l’últim quart, l’encert del Vic feia impossible acostar-se al marcador, tot i que el Círcol va seguir lluitant perquè la diferència no augmentés.

El 70% en tirs de 2 del Vic i els 27 punts d’un inspiradíssim Garrote van fer que la victòria marxés de La Plana. Ara el Círcol intentarà refer-se en el derbi a Sampep de diumenge a la tarda.

La Minguella tenia un difícil compromís després de l’aturada nadalenca. Visitava la pista d’un Mataró que lluita per estar al podi del grup 2. Les dinàmiques i el moment de confiança pel que passen els dos equips queda reflectit en el 84-53 final.

Tot i recuperar a Albert Villalain i Sergi Usatorre, Oriol González va ser baixa a l'última hora per una lesió al bessó. Van arrenca el partit molt freda i el Mataró ho va aprofitar per agafar els primers avantatges. Després d'un temps mort van reaccionar, 23-11.

Al segon quart es va veure una millor actitud en defensa i la intenció de voler competir i entrar al partit. Al descans, 45-23. Un canvi de xip va deixar veure un equip més ofensiu i amb un parcial de 0-8 es van acostar al marcador. Però l'encert en triples del Mataró feia molt difícil acostar-se més al marcador.
    La bona dinámica i l'actitud de l'equip no va ser suficient per competir a Mataró, tot i l'actitud i els punts de jugadors com Albert Navarro i Edu Esteve. Els blaus segueixen lluitant per sortir de la part baixa, ara mateix tercers per la cua empatats amb els equips en descens. Toca trencar tendències i recuperar confiances en el proper partit, dissabte contra el Granollers a Casagemes a les 19.15h.