Natzaret i Minguella segueixen a dalt

0
    40

11/1/2016.- La victòria del Sant Andreu a Palamós consolida l'equip a la segona posició del grup 1 de Primera. La victòria de Minguella col.loca les blaves segones del grup 1 deSegona.

El Natzaret va tornar de les vacances amb una victòria a domicili, a la pista del Palamós. El partit va començar igualat, però amb el Sant Andreu portant la iniciativa, 10-15. Va ser al segon parcial quan les badalonines van apretar l'accelerador per marxa al marcador, amb un parcial de 8-19, i arribar al descans 28-49.

El partit semblava controlat, però les locals van sortir molt motivades i a la represa van ofuscar l'atac del Sant Andreu amb una defensa zonal que va retallar la diferència fins els 7 punts. A l'últim quart, sí que van trobar la fórmula per atacar la defensa però van descuidar la defensa i el Palamós, amb 4 triples consecutius, mantenia el marcador ajustat.

El Natzaret, però, va poder mantenir la diferència i tancar el partit des dels tirs lliures (11/14). Va destacar també l'aportació de Sandra Arregui amb 19 punts. El proper dissabte a les 17.45h a Ausiàs March, duel a les alçades. El Sant Andreu, segon classificat, rep el líder invicte, el Tordera B.

A Segona, la Minguella puja fins a la segona posició a la classificació després de guanyar el Blanes. Els dos equips necessitaven la victòria per diferents motius però es va imposar la diferència a la classificació. Va ser un partit típic després de l’aturada de Nadal, amb una primera part vistosa, amb bon bàsquet per part dels dos equips i igualada, 30-29.

A la represa, la intensitat de la Minguella va marcar la diferència amb un parcial de 26-8 que va trencar el partit. El proper diumenge al migdia visitaran Tordera, en un partit molt exigent davant un dels equips capdavanters del grup.

El Joventut Badalona Femení va competir contra el Tordera B però finalment va perdre contra un dels equips de la part alta de la classificació.  Les badalonines van sortir a guanyar el partit competint cada pilota i van exigir el màxim al rival. Una intensitat que els va permetre controlar el partit durant molts minuts.

A l’últim quart, el Tordera B va capgirar el marcador gràcies al contraatac i l’encert en triples i el 12-22 en tirs lliures van acabar decantant la balança per les visitants, 71-77.  Erika va ser una de les jugadores més destacades amb 25 punts i Júlia Gallego va posar molts problemes a les interiors rivals gràcies a la seva defensa.

El proper cap de setmana intentaran seguir en la mateixa bona línia en el derbi contra el Llefià, dissabte a les 19.30h. Un Llefià  va tenir una dura tornada de la competició i va perdre de 30 punts a la pista del líder.

El 13-0 de sortida va deixar clar el moment pel que passen els dos equips: un líder solvent i en forma que només ha perdut un partit i un Llefià que està patint molt per les lesions aquesta temporada. Les badalonines es van intentar refer amb l’aparició Nei Fuentes (19 punt i 8 rebots) i Laura Roig, que es va tornar a lesionar al cap d’uns minuts, però les locals anaven a per totes i amb 4 triples consecutius van deixar el marcador al descans, 32-14.

La intensitat del Llefià va millorar al segon quart però de nou els triples van deixar el 49-31 al descans. A la represa, el líder va apostar per la contundència defensiva per no tenir sorpreses i la diferència va arribar als 30 punts.

A l’últim quart, el Llefià va tirar d’orgull però les dinàmiques oposades van fer impossible reduir la diferència fins el 85-53. A més de la derrota contundent, 3 jugadores més es van lesionar. Toca recuperar efectius i seguir treballant de cara al derbi de dissabte a casa. La bona notícia, el retorn de Miriam Valls després d’una operació al genoll.

El Badalonès ha descansat aquesta jornada; dissabte a la tarda visitarà Canet.