La retirada de la comissaria de Sant Roc, en mans dels veïns

  0
  38
  IMG_8120.JPG

  17/02/2017 – El PSC no votarà a favor de retirar el mòdul de la Guàrdia Urbana instal·lat a la plaça Camaron si no es compleixen les demandes veïnals

  Que la comissaria de Sant Roc té els dies comptats és una realitat des de fa mesos. El govern municipal ha expressat en moltes ocasions la seva intenció de suprimir-la i els sindicats de Guàrdia Urbana demanen de forma unànime que es retiri, ateses les seves deplorables condicions i la poca utilitat que té, diuen. A més, ha estat epicentre d'alguns incidents que han posat en perill la seguretat dels agents allà destinats.

   

  Per tal de poder treure el mòdul, el govern necessita una partida d'uns 100.000 euros, el mateix que va costar instal·lar-la, que s'ha d'aprovar per Ple. Per poder tirar-ho endavant, per tant, necessita el suport del PSC, amb qui es troba en negociacions des de fa setmanes. El grup municipal, al mateix temps, està negociant amb els veïnat del districte 6.

   

  Fins que les associacions de veïns de la zona, Sant Roc, Artigues, El Remei i Maresme, no donin el seu vistiplau, els socialistes no cediran els seus quatre vots. Aquest mateix dijous, de fet, hi ha hagut una nova trobada. Des de les entitats reclamen que, si es treu la comissaria, el govern plantegi alternatives per garantir la seguretat.

   

  De moment, donen un vot de confiança al nou model policial, que incrementa el patrullatge fins a les 10 de la nit, una de les demandes de Sant Roc des de fa mesos. A l'espera de veure els resultats d'aquest nou sistema d'estructuració de Guàrdia Urbana, es podrien posar sobre la taula altres alternatives, com ara l'oficina mòbil de proximitat, la furgoneta que des de finals de 2016 volta per tota la ciutat atenent els veïns a peu de carrer a certs punts dels barris. Que la unitat mòbil tingués més incidència i protagonisme al districte sud podria ser una de les claus.

   

  Precisament aquest dimecres, sobre la seguretat al barri ha tornat a parlar el Partit Popular, a través del seu exregidor de Seguretat, Miguel Jurado, que s'ha reunit amb el veïnat de Sant Roc. Recordem que, fa uns dies, un exregidor 'popular' va ser apallissat al carrer i ingressat a Can Ruti. El grup municipal exigeix més mesures i fets per combatre l'incivisme i el tràfic de drogues.