La ruta literària de ‘geocaching’ de Badalona compleix un any amb bones crítiques

    0
    35
    geocaching.jpg

    12/07/2013 – El 'geocaching' és un joc que funciona com una gimcana on els participants han d’anar resolent incògnites fins aconseguir trobar el premi final, o tresor, amb un sistema de posicionament global, un GPS.

    La Ruta literària de 'geocaching' de Badalona ha arribat al seu primer any de funcionament com a recurs cultural i lúdic de la ciutat. Aquesta iniciativa promociona els autors i les obres locals a través de les noves tecnologies, amb un joc de geolocalització que es presenta mitjançant el portal web geocaching.com en la pàgina https://ves.cat/a_m3 . La ruta ha estat elaborada i dissenyada per la Xarxa Municipal de Biblioteques i l’Espai Betúlia de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Badalona.

     

    El 'geocaching' és un joc que funciona com una gimcana on els participants han d’anar resolent incògnites fins aconseguir trobar el premi final, o tresor, amb un sistema de posicionament global, un GPS.

     

    La ruta consta de cinc punts, cinc llocs de Badalona vinculats a cinc autors, alguns d’ells badalonins com Jordi Font, Josep Gual o Joan Argenté, i d’altres, com Pompeu Fabra i Maria Aurèlia Campmany que, tot i no ser badalonins, van viure a Badalona i van estar estretament vinculats i compromesos amb la seva vida social i cultural.

     

    La ruta s’ha fet de manera guiada amb grups de professors de diferents  instituts de la ciutat, i amb els centres que ho han sol·licitat com La Pineda, La Llauna i l’IES B-7, en alguns casos utilitzant la llengua anglesa. També s’ha efectuat la ruta guiada amb entitats com Òmnium Cultural, Districte Apatxe, el Servei de Normalització Lingüística, l’Ateneu de Sant Roc i diversos grups de tertulians de les biblioteques.

     

    A part de les visites guiades hi ha hagut 40 registres, és a dir 40 grups de geocachers que han trobar el tresor i han deixat comentaris positius sobre el recorregut i el contingut.

     

    Per altra banda, el projecte va ser seleccionat per ser publicat i presentat públicament com a projecte inèdit en l’apartat de comunicacions Biblioteques i comunitat a l’era digital del VI Congreso Nacional de Biblioteques Públicas que va tenir lloc l’octubre de l’any passat a la ciutat de Burgos. A més, alumnes de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona s’han interessat per aquesta iniciativa en considerar-lo una pràctica cultural innovadora.