Pas endavant a la pista de l’Herbalife Gran Canària (68-79)

0
    31
    Neno Dimitrijevic, decisiu. / ACB Photo - M. Henríquez

Feia 10 anys que el Joventut no guanyava a la pista de l’Herbalife Gran Canària. Una sequera que el conjunt de Carles Duran ha trencat per fi avui amb un triomf de molt mèrit, el segon a la Lliga ACB i el primer a domicili, que li ha de donar ales de cara als pròxims compromisos (68-79).

Neno Dimitrijevic, amb 15 punts, 8 de consecutius al darrer quart, ha estat el jugador verd-i-negre més destacat, però tot l’equip ha fet un partit molt seriós. Un pas endavant en el joc que ha de servir per agafar encara més embranzida.

Els badalonins, movent bé la pilota en atac i pencant en defensa, han fet un primer quart gairebé rodó que els ha donat una renda de deu punts (14-24). Amb Omic fent mal a prop del cèrcol i encertant en els triples, els de Carles Duran han marcat territori d’entrada. Malgrat tot, un parcial de 9-0 ha despertat el conjunt canari (23-24), que ha restablert l’equilibri (38-38 al descans).

El pas pels vestidors no ha alterat el guió. La Penya no ha perdut el fil i en molts minuts ha anat per davant en el marcador, tot i que sense acabar de desempallegar-se dels de Fotis Katsikaris. El tercer quart ha acabat amb quatre punts de renda per als verd-i-negres (54-58), que necessitaven acabar de donar el cop de gràcia al partit per no passar angúnies. I ho han fet de la mà d’un Neno Dimitrijevic molt inspirat, que amb 8 punts seguits ha dinamitat definitivament el matx (59-70).

La Penya, amb la tranquil·litat que dona aquesta victòria, afrontarà ara dos partits seguits a l’Olímpic, dimarts contra el Cedevita a l’Eurocup i diumenge davant del Monbus Obradoiro a la Lliga Endesa. Dues noves oportunitats per seguir sumant a l’espera que arribi un pivot que cobreixi l’absència per lesió de Birgander.