La solidaritat de Badalona desborda una recollida de roba per als refugiats d’Idomeni

  0
  35
  Foto 29-3-16 12 20 09.jpg

  30/03/2016 – Més de 3.000 persones s'apropen a la parròquia dels Carmelites Descalços per portar roba i material pels refugiats del camp d'Idomeni.

  Més de 3.000 persones es van apropar durant tot el dimarts a la Comunitat dels Carmelites Descalços de Badalona per sumar-se a la campanya de recollida de roba, una iniciativa impulsada pel Rebost Solidari de Cerdanyola amb l'objectiu d'ajudar als refugiats del camp grec d'Idomeni.

   

  Més de 150 voluntaris de totes les edats es van oferir a ajudar durant més de 12 hores, des de les 9 del matí fins a la mitjanit per classificar i emmagatzemar tot el material que anava arribant. S'estima que aquesta tasca s'allargarà durant tota la setmana, ja que els organitzadors asseguren que s'han desbordat les expectatives i la parròquia situada al carrer de Sant Miquel ha quedat petita.

   

  Per aquest motiu, l'Ajuntament de Badalona ha cedit temporalment el pati de l'escola Lola Anglada per continuar les tasques d'empaquetament. Tot i així, els Carmelites demanen una nau industrial perquè aquest recinte també s'ha quedat petit amb més de 500 caixes que ja tenen organitzades.

   

  D'altra banda, els organitzadors agraeixen la solidaritat de tota la ciutat, però que encara hi ha molta feia i per això fan una nova una crida als badalonins per a què la roba arribi tan aviat com es pugui a Idomeni; ja sigui ajudant a arxivar la roba, cedint caixes de cartró, una nau, una furgoneta o donant una aportació econòmica a un compte corrent que han obert exclusivament per aquesta causa.

   

  A més a més, aquesta setmana està previst que surtin tres camions plens de material des de Cerdanyola, malgrat que no tota la roba aconseguida a diverses localitats catalanes arribi alhora als refugiats per la manca de vehicles per transportar-la.