La vaga general deixa als carrers sensació de calma sense cap incident

  0
  vaga.JPG

  15/11/2012 – Des de primer hora del matí, la ciutat semblava haver-se despertat en diumenge; el seguiment del petit comerç va ser irregular, depenent de zones i barris; sindicats parlen d'una paralització de polígons industrials, encara que la Federació d'Empresaris xifra el seguiment industrial en un 15%.

  La vaga general de dimecres va traslladar a Badalona la tranquil•litat pròpia d’un diumenge a la major part dels carrers de la ciutat. Els piquets informatius van començar a actuar aviat i van tallar la C-31 a primera hora del matí, provocant el col•lapse del trànsit en direcció Barcelona durant quasi una hora.

   

  Els polígons industrials de la ciutat i la zona comercial de Montigalà van registrar activitats molt baixes o pràcticament nul•les durant gran part del matí degut, en bona mesura, a l’acció dels propis piquets, que van mediar, sempre de forma pacífica, amb els establiments i grans superfícies. Aquest ha estat el punt més satisfactori pels sindicats convocants, que també s’han mostrat agraïts per la conscienciació i la receptiva resposta, tan de la població en general com del petit comerciant en particular.

  A excepció del centre de la ciutat, Artigues i Bufalà, on sí va obrir la gran majoria d’establiments, la tònica general, segons les diferents associacions de comerciants, va ser la de baixar persianes i secundar la vaga, sobretot abans de migdia; a la tarda l’activitat dels comerços va ser major.

  El Màgic Badalona, per la seva part, va viure una jornada normal, encara que amb poca afluència de públic. Malgrat tot, la Federació d’Empresaris va xifrar la vaga en un 6% i un 15% en el comerç i la indústria locals, respectivament.

   

  En l’àmbit educatiu, segons FAMPAs i fonts de les pròpies escoles, el seguiment de la protesta en els centres públics va ser irregular, però amb una mitjana aproximada del 60-70% en referència a professorat i personal no docent.

   

  A l’Hospital Municipal va haver-hi un seguiment del 6%, segons BSA, i un 10 als CAP; a l’Hospital de Can Ruti va ser d’un 15%.

   

  Un 21% dels treballadors de l’Ajuntament van secundar la protesta, asseguren fonts municipals. Els serveis mínims en transport es van seguir segons el previst.