Milers de badalonins surten el carrer per protestar contra les polítiques d’austeritat

  0
  mani2.JPG

  15/11/2012 – La vaga general va impulsar a molts ciutadans, sindicats, partits, entitats i col·lectius de tota mena a mobilitzar-se en una marxa multitudinària del Màgic Badalona a la plaça de la Vila.

  Abans de marxar a la tarda cap a Barcelona, la protesta derivada de la vaga general va assolir el seu punt àlgid al migdia, quan milers de persones es varen concentrar davant del Màgic Badalona per marxar cap a la plaça de la Vila en una de les manifestacions més multitudinàries dels últims anys a nivell local.

   

  Entre 5000 i 6000 persones segons CCOO i UGT, i prop d’un miler segons la Guàrdia Urbana, van recórrer Alfons XIII fins arribar a Francesc Layret i la plaça de la Vila, on va concloure la protesta, entre pancartes, consignes, música i xiulets. La marxa ha estat punt de confluència d’una llarga llista de sindicats, col·lectius reivindicatius, entitats i forces polítiques.

   

  Al llarg del camí, i sobretot als discursos pronunciats davant de la Casa de la Vila, diferents portaveus varen carregar contra les retallades i polítiques dels governs badaloní, català i espanyol, els desnonaments, la duresa del sistema financer i la repressió social, entre d’altres motius de rebuig popular.

   

  Els sindicats s’han mostrat molt satisfets perquè, diuen, la consciència social i la resposta dels ciutadans ha estat molt més gran que al març.