La veu del Sàhara i el millor gospel nord-americà obren el Blues&Ritmes

  0
  33
  10914723_10152581798811129_8469360207088991441_o.jpg

  08/04/2016 – Aziza Brahim i el quartet The Fairfield Four actuen aquest primer cap de setmana de festival.

  Un any més arriba a Badalona una nova edició del Festival Blues & Ritmes. L'artista sahrauí, resident a Catalunya, Aziza Brahim, l’últim disc de la qual ha entrat aquesta setmana directament al número 1 dels World Music Charts Europe, i els nord-americans The Fairfield Four, flamants guanyadors fa unes setmanes del Grammy al millor disc de gospel tradicional, actuaran aquest cap de setmana a Badalona. El cicle es clourà la setmana vinent amb les visites de Paul Heaton & Jacqui Abbott (16 d'abril) i Martin Carthy (17 d'abril).

   

  La veu del poble sahrauí

   

  Aziza Brahim, nascuda als campaments de refugiats de Tinduf (Algèria), és inqüestionablement l’artista sahrauí més important de la seva generació. Establerta a Barcelona des de finals dels 90, canta cançons en les quals ressona l’exili de quaranta anys de tot un poble i els seus discos l’han reafirmat com una les veus més respectades de l’Àfrica actual. Després de “Soutak”, un disc amb el qual es va mantenir tres mesos al capdamunt dels World Music Charts Europe, Brahim estrena en primícia per al Blues & Ritmes un nou treball: “Abbar el Hamada”. I ho fa, per cert, amb una banda en què, a més d’instrumentistes del nord d’Àfrica, militen Guillem Aguilar i Aleix Tobias, dos reputats músics badalonins que l’acompanyen per tot el món. Blues del Sàhara que remou consciències. Aquest divendres (21h), al Teatre Principal.

   

  Grammy al millor gospel

   

  Noranta-quatre anys després de ser fundats pel Reverend JR Carrethers en una església baptista de Nashville, The Fairfield Four es mantenen com una de les principals atraccions mundials del gospel. Una institució musical que ha acollit diferents generacions de veus sobrenaturals durant quasi un segle d’història i a les quals els germans Coen, ara fa quinze anys, van fer plena justícia en la històrica banda sonora del film “O Brother Where Art Thou?”. En rigorosa exclusiva europea i amb un nou treball -“Still Rockin’ My Soul”- premiat als Grammy 2016 en la categoria de millor disc de gospel, The Fairfield Four porten al Blues & Ritmes un show genuïnament “a capella” i únic en l’oferta musical d’aquest país. El Zorrilla, aquest dissabte (21h), no tindrà res de teatre. Serà una església.