L’enquesta del PSC anima a una hipotètica entrada al govern

  0
  IMG_2285.JPG

  08/04/2016 – L’enquesta realitzada fa uns dies desprèn que un 52% preferiria el PSC al govern per assegurar més estabilitat.

  Els resultats de l’enquesta que el PSC va fer entre un miler de ciutadans la passada Setmana Santa ha tret la raó a aquells que només albiraven la possibilitat d’una moció de censura. Tot el contrari. La majoria dels veïns i veïnes preguntades de més d’una vintena de barris, en total 1.083, consideren que els socialistes haurien de negociar per formar part de l’actual govern tripartit. Concretament 563 persones,un 52%. D’altra banda, 299,un 27% dels enquestats, optarien per una moció de censura.

   

  Les xifres resulten curioses si s’analitza l’opinió dels ciutadans segons el partit que van votar a les municipals. De entre els que es declaren votants socialistes, un 67% creu que s’hauria d’entrar al govern, igual que el 68% dels partidaris de Guanyem Badalona. Dels preguntats que es van declarar votants d’ERC i ICV-EUiA, un 84% i un 92%, respectivament, donarien recolzament a l’entrada del PSC. Al cantó oposat, el 60% dels enquestats del PP i el 35% de Ciutadans creuen convenient un canvi d’executiu, mentre que només un 14% dels socialistes estaria per la moció de censura.

   

  La gestió del nou govern en aquest primer any no surt ben parada de la iniciativa del PSC. Fins a un 41%, 445 persones, van posar la pitjor nota a l’equip encapçalat per Dolors Sabater. Tot i així, la mitjana és d’un 2,27 sobre 5. Pel que fa al paper del PSC a l’oposició, un 29,7%, 322 persones, valora la tasca del grup municipal amb un 3 sobre 5, però el recompte global fa baixar la nota fins a un 2,32 sobre 5. El primer secretari socialista, Àlex Pastor, és conegut per un 39% dels enquestats, 427 persones, mentre que el 60% no sabien del seu lideratge.

   

  Participació significativa de votants del PP i de Guanyem

   

  El PSC ha dut a terme l’enquesta entre ciutadanes d’una vintena de barris, amb predominança a Llefià i Lloreda, que abasten el 20 i el 12% del total de participants. La inclusió de veïns de la resta de barris oscil·la entre un 1 i un 7%. D’altra banda, el 25% de les persones a les que es va preguntar afirmaven haver votat el PSC a les municipals; un 16,8%, al PP; un 13%, a Guanyem; un 7,3%, a Ciutadans i un 5%, a ERC, mentre que la presència de votants de la resta de forces és inferior al 5%.

   

  “El PSC està obert al diàleg”

   

  El partit ha donat a conèixer els resultats de la seva iniciativa aquest dijous a la tarda en una assemblea davant els seus militants, dels que ha volgut recollir opinions sobre les xifres despreses per l’enquesta. El primer secretari, Àlex Pastor, ha assegurat que “el PSC està obert al diàleg” i considera que no és moment de “monòlegs”. “Estem condemnats a entendre’ns, però de nosaltres sols no depèn”. L’única línia vermella que mantenen els socialistes és no proclamar alcalde Xavier Garcia Albiol; més enllà, es mostren disposats a parlar amb la resta de forces. “Ningú pot decidir el futur de Badalona sense comptar amb el PSC”.

   

  El PP titllaria l’entrada al govern de “lamentable”

   

  El portaveu del PP, Juan Fernández, considera que “els seus votants no perdonaran que governin amb la CUP” i creu que “només té dues opciones: posar punt i final al governo augmentar la complicitat amb ell”. “És molt lamentable que el PSC supliqui entrar a formar part d’un govern independentista”.