L’adjudicació definitiva de l’hotel del Port no es desbloquejarà fins al febrer

  0
  10
  IMG_2524.JPG

  19/01/2018 – Si res no falla, el pas definitiu per materialitzar l'adjudicació anirà al ple municipal en un mes.

  Els retards en l'adjudicació de l'hotel del port de Badalona arribaran a un any. El procediment porta congelat des de finals del mes de febrer de 2017 per diferents obstacles administratius que s'han hagut d'anar salvant, i tot sembla apuntar que el final d'aquest camí d'imprevistos arribarà aquest mes de febrer.

   

  Diversos problemes amb el registre de la propietat del solar on s'ha d'aixecar l'edifici van fer que, primer, s'acordés una suspensió de l'adjudicació fins a l'agost. Un 'stand by' que va ser prolongat a l'estiu fins a finals de 2017 perquè el registre de la propietat no admetia un registre de tota la parcel·la en les mateixes condicions, ja que són dues pastilles amb característiques administratives diferents: la part on s'aixecarà l'edifici sí es pot cedir a 99 anys, però l'altra, on hi haurà una plaça pública i un aparcament subterrani, només es concedible a 50 anys.

   

  Arribats a 2018, el regidor d'Urbanisme, Oriol Lladó, explica que el pas per donar llum verda a aquesta segona parcel·la amb dret de 50 anys serà portat al ple municipal corresponent al mes de febrer. El tinent d'alcalde insisteix en que la inversió en cap moment ha perillat i que ha estat una suspensió acordada amb l'únic ofertant, una Unió Temporal d'Empreses dins la qual es troben Melià i Soriguer, com a noms més reconeguts.

   

  En qualsevol cas, el responsable d'Urbanisme reivindica que s'han pogut avançar els tràmits per a la llicència de construcció del projecte, i que pràcticament ja compta amb tots els informes favorables per poder donar via lliure a les obres. En aquest sentit, avança que el projecte podrà arrencar definitivament en dos o tres mesos, quan l'Ajuntament cobrarà els diners corresponents a l'adjudicació, 9 milions d'euros.