L’aficionat de la Penya detingut a Saragossa demana ajuda

  0
  Captura de pantalla 2015-04-15 a la(s) 12.50.39.png

  15/04/2015 – Àlex Molina, seguidor del FIATC Joventut detingut al pavelló Príncipe Felipe, ha engegat una campanya de micromecenatge per fer front a les multes que la justícia li ha imposat.

  A través de la plataforma Tot Suma, Àlex Molina i Biel Noguera han fet una crida a totes aquelles persones que els vulguin ajudar a pagar les sancions administratives derivades del judici que van tenir a Saragossa.

  Tot va succeir en el primer partit de la temporada de la Lliga Endesa. El FIATC Joventut visitava la pista del CAI (74-79), escenari on dos dels aficionats verd-i-negres desplaçats al Príncipe Felipe van viure un episodi surrealista.

  “Estàvem celebrant un triple de Suton. Jo portava una estelada a les mans i, de sobte, algú em va picar l’esquena. Em va dir: ‘Baixa amb la bandera i amb el DNI’ (…). Al vestíbul em van envoltar entre quatre o cinc policies i també van fer un mur per evitar que ningú de la Penya baixés on jo era. Volía saber què passava i vaig passar entre dos dels policies. Llavors em van fer caure i se’m van tirar a sobre”, explica Àlex Molina en el vídeo penjat a Tot Suma

  Després de ser acusat de resistència i desobediència a l’autoritat i de ser jutjat, Àlex Molina ha estat sancionat amb una multa de 300 euros. A més, per la Llei de l’Esport, l’aficionat del FIATC Joventut haurà d’abonar una altra sanció de 4.000 euros i estar un any sense poder entrar a cap recinte esportiu.

  Biel Noguera, l’altre aficionat de la Penya que apareix al vídeo, també demana la col·laboració de tothom per fer front a les seves sancions. “Després del partit vaig baixar al lavabo, allà on havien detingut l’Àlex”, comença explicant.

  “Va venir un policia, em va agafar de la samarreta i em va posar contra la paret. Em van preguntar que d'on era i vaig dir que de Santa Coloma de Gramenet, Catalunya. Vaig notar que es posaven tensos i m'ho van fer repetir, cosa que vaig fer. ‘Ahora, por gilipollas, te va caer una multa de 3.000 euros’, em va dir un dels policies”, relata Biel Noguera.

  Dos mesos després d’aquest episodi, una carta va arribar al domicili particular de l’aficionat verd-i-negre. “A través de la Llei de l’Esport se’m condemnava a pagar 3.000 euros i estar sis mesos sense entrar a cap recinte esportiu”, explica Noguera en el vídeo.

  Biel Noguera, igual que quatre nois més que estaven al Príncipe Felipe el dia de la detenció d’Àlex Molina, van acudir com a testimonis al judici contra Molina. Ara tots són acusats de falsos testimonis.

  En total, Àlex Molina i Biel Noguera necessiten 8.100 euros per fer front a les despeses derivades del procés (1.100 euros d’advocat i procurador i 7.000 de les multes imposades). En pocs dies ja han recaptat un total de 3.300 euros.

  La sentència judicial contra Àlex Molina afirma que l’aficionat del FIATC Joventut ‘portava una bandera catalana de dimensions considerables i va provocar una reacció adversa entre part de l’afició de l’equip local’.

  Segons la sentència, Àlex Molina va fer cas omís de la policia, exhibint la bandera ‘a la vegada que proferia crits de “Puta Espanya, independència”, encarant-se amb el públic’.