L’Ajuntament aprova la pujada del 45% de les escoles bressol

    0
    IMG_2199.JPG

    PP i CiU han donat el vistiplau i la quota passarà de 122 a 176 euros; el debat sobre les retallades en polítiques de joventut han ocupar la primera part de la sessió

    Tal i com estava previst, l’augment del cost de les escoles bressol en un 45%, de 122 a 176 euros, ha estat aprovat en el ple extraordinari d’urgència celebrat aquest migdia. El Partit Popular i Convergència i Unió han votat favorablement i han justificat la decisió al·legant que les aportacions econòmiques de Generalitat i Estat han disminuït més del previst. Tot i la pujada de taxes, l’alcalde Xavier Garcia Albiol ha assegurat que el Consistori carrega amb un 27% del total de les matrícules, més del que estava plantejat, ja que sinó el pes econòmic hauria estat major per a les famílies. Per la seva part, el socialista Jordi Serra ha transmès el posicionament negatiu del segon grup del ple i ha proposat que una tarifació vinculada a la renda de cada nucli familiar seria la forma més equitativa i justa de solucionar el problema. Un discurs molt semblat ha emprat el líder de la coalició ICV-EUiA, Carles Sagués, que també ha votat en contra de la proposta.  

    Abans, però, ha tingut lloc el primer ple extraordinari, dedicat a l’explicació de les polítiques de joventut per part del govern local i el debat de l’oposició, que ha comptat amb la presència de col·lectius dels casals afectats per les darreres decisions de l’Ajuntament. El Partit Popular es manté en la línia de defensar un ajustament pressupostari en aquest apartat i reorganitzar els recursos existents, a més de justificar la cessió de la gestió dels casals a través de concursos públics. Per contra, l’oposició, que, amb el recolzament de CiU ha ratificat una proposta presentada per Iniciativa en favor del manteniment de les polítiques per a joves, ha rebatut els arguments del regidor popular Juan Fernández. El convergent Josep Pera ha posat el toc d’humor quan ha qualificat al responsable de Joventut amb un “no progressa adequadament”; el punt més tens del ple, en canvi, l’han protagonitzat Albiol i el membre d’ICV-EUiA Àlex Mañas. El batlle popular ha afirmat en to sarcàstic que la política d’Iniciativa és anar de barra de bar en barra de bar veient qui beu més, en tant que Mañas ha esclatat i li ha reprotxat que és un difamador.