Els comerciants, en peu de guerra per evitar la seva desaparició

  0
  45

  15/06/2012 – Les associacions de comerciants i els mercats municipals no descarten mobilitzacions i protestes per evitar la instal·lació de més supermercats i grans superfícies que significaria la seva mort.

  La Unió d'Associacions de Comerciants de Badalona va aplegar el passat dilluns a tots els seus membres i a la resta d'entitats comercials de la ciutat, així com als mercats municipals, per tal de posar en comú la greu situació del sector i les possibles solucions.

  Ja des de fa uns anys, el comerç de proximitat està sofrint  per mantenir-se viu enmig d’aquesta crisi econòmica i fer front a els grans superfícies. La Unió lamenta que Badalona sigui una de les ciutats amb més centres comercials; el que més preocupa a petits botiguers és que això ja es així sense comptar el futur Corte Inglés, els Mercadona previstos a diferents parts de la ciutat, com ara el que es va anunciar fa pocs dies amb seu al barri de Canyadó, o l’ampliació del Màgic.

  Els petits comerços i mercats de Badalona veuen dia a dia més amenaces i dificultats per sobreviure i la coordinadora d’associacions assegura que si tots els plans que hi ha ara mateix sobre la taula es duen a terme, el mapa comercial badaloní s’anirà desdibuixant.

  Per tot això, la reunió de dilluns va servir per decidir que es prendran mesures legals de tots tipus i que el sector no descarta, ni molt menys, les mobilitzacions i protestes.

  Mentrestant, a Madrid s'està negociant una liberalització del petit comerç per 'zones especials', el que suposaria l'eliminació de les limitacions horaries. Tot i així, s'està buscant un punt intermig entre l'actual reglamentació i la normativa vigent aprovada recentment a Madrid, que destaca per la seva total llibertat.