L’Ajuntament engega la plantació i reposició dels arbres de la ciutat

  0
  plantacio arbrat 1.jpg

  09/01/2014 – Aquest mes de gener s’han iniciat els treballs de plantació d'uns 150 arbres; primers els caducifolis i, d’aquí un mes, els arbres d’origen semitropical.

  Aquest mes de gener s’han iniciat els treballs de plantació i reposició d’un total de 150 arbres als carrers i places de Badalona. La campanya d’aquest any ha començat amb la plantació dels arbres caducifolis i acabarà, d’aquí un mes, amb la plantació dels arbres d’origen semitropical, que tot i adaptar-se a la nostra climatologia, responen millor en mesos mes càlids. Malgrat que la campanya de plantació de l’arbrat es centra en aquest mes de gener, al llarg de l’any es van fent algunes plantacions que són més adequades en èpoques de més calor.

   

  La plantació està orientada a la reposició d’arbrat mort i a la substitució d’alguns exemplars d’espècies que actualment estan donant problemes com creixements desmesurats, fitopatologies i al·lèrgies.

   

  Els criteris que s’estan seguint a l’hora de seleccionar el tipus d’arbre que es plantarà a cada espai són les característiques ornamentals, la resistència a l’estrès hídric, als sòls calcaris, a la salinitat, així com l’amplada del carrer per evitar problemes d’interferències amb façanes d’habitatges o d’accessibilitat de les persones.