Protesta a Badalona Pompeu Fabra contra la pujada de les tarifes de TMB

  0
  colada.jpg

  09/01/2014 – L'Àgora BDN ha convocat per a aquesta tarda una acció de protesta, a les 19h a la parada de metro de Pompeu Fabra, que confluirà a la plaça Sant Jaume amb altres manifestacions.

  Els primers dies de gener han estat marcats per diferents protestes, sobretot a Barcelona i l’Àrea Metropolitana, contra l’augment de les tarifes del transport públic, imposat per Transports Metropolitans de Barcelona. Sota els lemes “Prou abusos! El transport públic és un dret, no un privilegi!” i “No paguem!”, entitats i col·lectius han dut a terme concentracions a diverses parades de metro, hi han accedit sense pagar i han mantingut les portes obertes durant una estona.

   

  Badalona no es queda al marge i, de cara a aquest dijous, s’adhereix a la manifestació simultània impulsada per la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), que tindrà diferents punts d’inici per acabar confluint en una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona. L’Àgora Ciutadana de Badalona, per la seva part, fa una crida a badalonins i associacions a unir-se a la protesta, a les 19h a la parada Badalona Pompeu Fabra, contra la pujada de preus i a favor d’una tarifa social.

  Més informació de la convocatòria a Badalona, a Facebook.  https://www.facebook.com/events/237910953047282

   

  Plataforma ‘No paguem!’

   

  Arran de la pujada de preus d’aquest inici de 2014, la plataforma ‘No paguem!’, que promou un transport públic assequible i al servei de la ciutadania, ha agafat embranzida. A la seva web es pot trobar informació sobre les diferents accions i concentracions contra l’augment de tarifes i el manifest “Per un transport públic al servei de les classes populars”, que advoca per tarifes socials o gratuïtes per a persones en atur, jubilades, estudiants o infants, per suprimir d’una vegada la pujada de tarifes, recuperar la gestió pública de totes les empreses de transport i cap acomiadament ni retallada als treballadors del transport, entre d’altres reclamacions.