L’Ajuntament inclourà a la proposta de pressupost de 2013 l’obertura d’un menjador social

  0

  28/12/2012 – El nou servei estaria situat al barri del Centre i compartiria uns locals municipals amb Càrites; el cost de la posada en marxa i el manteniment habitual no superaria els 100.000 euros.

  L’Àrea de Serveis Socials i Salut de l’Ajuntament de Badalona té previst obrir l’any vinent un menjador social que pugui atendre les necessitats d’alimentació bàsica que una part de la població no està en condicions de cobrir. La proposta de pressupost d’aquesta àrea municipal per a l’any vinent inclourà la dotació corresponent per garantir tant la posada en marxa d’aquest servei social com el seu funcionament ordinari, no superior als 100.000 euros.

   

  Aquest nou servei estarà ubicat en uns locals municipals que es compartirien amb Càrites, al carrer Arnús, al barri del Centre. El nou menjador social seria un servei públic municipal, amb suport socioeducatiu, que permetria garantir l’accés a l’alimentació bàsica dels ciutadans que no tinguin els recursos suficients i s’organitzarà a partir d’un model de col·laboració públic/privat, en el qual l’empresa o entitat adjudicatària hi aportaria valor afegit, tant en aspectes qualitatius com quantitatius.

   

  L’alcalde Garcia Albiol va explicar la passada setmana que la decisió de crear aquest nou servei “és una aposta del govern municipal que sorgeix a partir del coneixement per part dels Serveis Socials de la dimensió de la població vulnerable que hi ha a la ciutat, i pel fet que d’un temps ençà s’ha anat detectant un increment del nombre de persones que el necessiten”.