L’Ajuntament tala arbres malalts al Centre i al barri de Llefià

  0
  CcifxI6WEAArVjl.jpg

  04/03/2016 – L'acció s'ha dut a terme davant l'estació de Renfe i a la plaça Trafalgar; tots es reposaran amb espècies més resistents.

  L’Ajuntament ha talat un nodrit grup d’arbres de la plaça de Roca i Pi, just al davant de l’estació del tren, al barri del Centre, i de la plaça de Trafalgar, al barri de Llefià, que estaven afectats per diverses patologies i molt debilitats per l’ambient urbà en què es trobaven i pels tractaments fitosanitaris dels últims anys.

   

  Les pruneres de la plaça de Roca i Pi

  Les pruneres talades a la plaça de Roca i Pi estaven fortament afectades per gomosi, amb exsudacions molt visibles. A més, també estaven debilitades per la salinitat de l’aire, motiu pel qual n’hi havia vàries de mortes.

   

  Quan es va urbanitzar aquesta plaça es van col·locar els escocells en funció dels bancs i el quiosc. Alguns d’aquests escocells estaven situats a una distància de 3,50 metres, massa propers pel desenvolupament adequat d’aquests arbres.

   

  Davant d’aquesta situació, es decideix retirar els arbres afectats, tapar alguns dels escocells massa propers a d’altres i procedir a la plantació d’arbrat nou resistent a la salinitat i proximitat a la plajta. Concretament, a la plaça de Roca i Pi es plantaran Ficus Rubiginosa, de fulla perenne, tant verda com satinada.

   

  Els oms de la plaça de Trafalgar

  Els arbres talats als voltants de la plaça de Trafalgar, al barri de Llefià, són oms (Umus Pumila), envellits i afectats per grafitosi. Aquests arbres han estat tractats durant molts anys, però amb el pas del temps les afectacions els han debilitat i han esdevingut perillosos per a la seguretat a la via pública.

   

  Cal afegir que a la zona de la carretera Antiga de València els oms estaven situats davant dels balcons i molt marcats per esporgues continuades ja que no hi cabien sense afectats els habitatges. Des de l’any passat s’està procedint a la tala dels exemplars que quedaven, es taparan els escocells de la banda mar de la carretera Antiga de València en el tram corresponent a la plaça de Trafalgar i es potenciarà la plantació d’arbrat al cantó muntanya del mateix àmbit. En aquest cas es plantaran freixes.

   

  Un tractament similar s’està fent a la part de dalt de la plaça, tapant dos escocells per la seva proximitat a contenidors i substituint els arbres eliminats per freixes en lloc d’oms.

   

  Aquestes dues tales d’arbres han estat comunicades per l’Ajuntament i consensuades amb els districtes corresponents.