L’ampliació de capital, en marxa

  0
  DGL_5820.JPG

  14/09/2018 – Sense sorpreses. La junta d’accionistes del Joventut SAD, que ha reunit el 32,3% del capital social, ha aprovat per unanimitat, amb el 100% dels vots, l’ampliació de capital de gairebé 3,7 milions que comportarà l’entrada com a nou màxim accionista d’Scranton Enterprises, grup inversor vinculat a la família Grifols.

  14/09/2018 – Sense sorpreses. La junta d’accionistes del Joventut SAD, que ha reunit el 32,3% del capital social, ha aprovat per unanimitat, amb el 100% dels vots, l’ampliació de capital de gairebé 3,7 milions que comportarà l’entrada com a nou màxim accionista d’Scranton Enterprises, grup inversor vinculat a la família Grifols. D’aquesta manera la Penya enceta una nova etapa que ha d’aparcar les angúnies econòmiques i que ha d’aportar estabilitat a l’entitat, tal i com ha apuntat el president verd-i-negre, Juanan Morales. “Per fer front a la motxilla financera i estabilitzar la situació no hi havia una altra sortida que fer una ampliació de capital”, ha explicat Morales, que a més  ha reiterat que aquesta operació no convertirà pas el Divina Joventut en un equip ric, però permetrà tenir eines per garantir la continuïtat del model Penya:  “Aquests diners no aniran pas per fer cap fitxatge galàctic, sinó per estabilitzar la situació i aconseguir que el talent que generem es pugui quedar més anys amb nosaltres”.  “Scranton Enterprises comparteix la nostra visió del que ha de ser la Penya i la sintonia és total”, ha afegit el president verd-i-negre. En els pròxims mesos l'objectiu és poder anar liquidant el deute no estructurat  i damunt la taula també hi ha fer algunes millores al Palau Olímpic. 
  Abans de donar llum verda a l’ampliació, els accionistes han aprovat també, amb un 99,97% de suport, la reducció del valor nominal de les accions, de 60,101210 euros a 60 euros rodons. En una primera fase de l’ampliació, els socis podran adquirir tres accions per cada acció que ja tinguin. En una segona fase també estaran convidats a participar en l’ampliació tots els socis del club que ho vulguin i que en el seu moment no van comprar accions. Per últim, Scranton Enterprises adquirirà la resta d’accions que no s’hagin comprat fins a cobrir el 100% de l’ampliació. Amb l’operació, la Penya triplicarà el seu capital social actual, d’uns 1,2 milions a 4,8. 
  La junta d’accionistes també ha aprovat que el Consell d'Administració passi de 8 a 11 membres, amb l'incorporació de tres nous consellers: Ramon Riera, Eduard Arruga i Luca Tassan. Riera, un dels integrants d’Scranton Enterprises que s'incorpora al Consell, ha explicat als accionistes la filosofia del grup inversor: “Som un grup amics que ens hem conegut treballant i que vam muntar una societat per fer diferents tipus d’inversions, moltes d'elles en projectes arrelats al territori”. En aquest sentit, Ramon Riera ha afegit que la seva aposta per la Penya “és una inversió més sentimental que financera": "Molts som aficionats al bàsquet i alguns de la Penya des de fa molts anys. Ens feia mal veure que podia desaparèixer una entitat històrica com aquesta i per això estem aquí, per ajudar al projecte del Joventut”.