L’antiga fàbrica Mobba serà enderrocada per guanyar espai al Centre

  0
  IMG_0376.JPG

  07/03/2016 – El govern inicia l'elaboració del projecte per conèixer el cost; de moment, es duen a terme accions de contenció per frenar la degradació.

  L’antiga fàbrica de la MOBBA serà enderrocada. Així ho han explicat aquest dilluns el primer tinent d’alcaldia i regidor d'Urbanisme, Oriol Lladó, i la regidora del Districte 1, Laia Sabater, en el transcurs d’una reunió amb els veïns i veïnes del barri del Centre. La proposta del govern municipal preveu dues fases d’actuació.

   

  La primera es durà a terme durant els propers mesos i és una mesura de contenció. Es realitzarà una intervenció per tal de garantir que els despreniments de façana que es puguin produir no arribin al carrer. D’altra banda, en el terreny de la salut pública s’ha comunicat als veïns que s’ha procedit a la desratització de la zona i que s’incidirà en el seguiment per tal de contenir la situació.

   

  Pel que fa a l’enderrocament, aquesta mesura també es desenvoluparà per fases. La pastilla compresa entre els carrers Eduard Maristany, Sant Isidre, Colom i Dos de Maig té la qualificació de zona verda. La primera fase consistirà en enderrocar l’edifici més alt de la MOBBA, tocant a Dos de Maig, permetent esponjar el barri i l’obertura al mar del carrer Sant Isidre. L’enderroc precedirà una actuació de microurbanisme que consistirà en arranjar el paviment, la millora d’il·luminació i posar mobiliari que permeti la dignificació de l’indret i que els veïns i veïnes en puguin fer ús a l’espera de la reurbanització definitiva.

   

  De moment, el govern no ha decidit quin serà el futur definitiu de l'espai resultant un cop s'enderroqui l'edifici; ni el cost ni els tempos. A dia d'avui s'està redactant el projecte executiu, que determinarà la despesa i els terminis. Pel que fa a l'ús, la pastilla està qualificada de zona verda, i, en principi, es respectarà el PGM.