L’antiviral Remdesivir és eficaç contra la Covid-19, segons l’estudi coordinat a Espanya per Can Ruti

  0
  22

  Un estudi internacional, coordinat en l’Estat Espanyol per l’Hospital Germans Trias de Badalona, ha constatat l’eficàcia de l’antiviral Remdesivir contra el covid-19, sobretot si s’administra abans que els pacients requereixin ventilació mecànica, segons un comunicat d’aquest dilluns.

  L’estudi ha estat publicat en ‘The New England Journal of Medicine’ amb els resultats de l’assaig internacional amb aquest fàrmac, que aconsegueix reduir en un 31% el temps d’hospitalització. L’objectiu de la recerca ara és trobar una combinació de fàrmacs que millori l’eficàcia per a tots els pacients.

  68 centres hospitalaris

  L’estudi, impulsat per l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units (NIAID) dels Instituts Nacionals de Salut (NIH), ha comptat amb la participació de 68 centres hospitalaris, 47 dels Estats Units, 21 d’Europa i Àsia, i a Espanya ha estat coordinat pel Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias.

  Les dades preliminars de l’assaig es van avançar al públic el passat 29 d’abril, quan els científics van comprovar que l’administració del Remdesivir, un antiviral de dispensació hospitalària dissenyat inicialment contra l’ébola, suposava un benefici clar per als pacients, i van considerar que no era ètic mantenir el grup control amb placebo.

  El treball presenta dades de 1.059 persones d’un assaig controlat aleatoritzat, de les quals 538 van rebre Remdesivir i 521 van rebre placebo durant 10 dies.

  A nivell global, el grup que va rebre Remdesivir va experimentar un temps de recuperació un 31% més curt que el que va rebre placebo, reduint en 4 dies, de 15 a 11, l’estada a l’hospital. Dividint els pacients en subgrups, aquesta millora sobretot es dóna en els pacients que tenen falta d’oxigen en la sang (insuficiència respiratòria) però que no requereixen de respiració mecànica o extracorpòria (ECMO).

  “Aquests resultats subratllen la necessitat d’identificar els casos de Covidien-19 al més aviat possible, a fi de poder fer un seguiment i iniciar el tractament antiviral abans que la malaltia pulmonar progressi tant que es necessiti ventilació mecànica invasiva”, explica Roger Paredes , metge investigador de l’Hospital Germans Trias i IrsiCaixa, i coordinador de l’estudi a Espanya.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí