L’assemblea de Guanyem tanca files sobre la forma de procedir el 12-O

  0
  viver 12O.jpg

  17/10/2016 – Una assemblea informativa ha convocat aquest diumenge les bases, que haurien mostrat el seu suport unànime als regidors de govern.

  Guanyem Badalona s'ha reunit aquest diumenge al complet per informar i debatre sobre els fets ocorreguts el passat 12 d'octubre i les reaccions posteriors. L'assemblea, amb la presència de la militància inclosa, va ser convocada divendres, ja a la tornada de l'alcaldessa Dolors Sabater del viatge institucional a Colòmbia. L'objectiu, informar a les bases dels fets i les decisions preses i prendre el pols a l'ambient dins la formació.

   

  Els dies posteriors al 12-O, el gest de desobediència va despertar rumors sobre xoc de postures dins el govern tripartit. De fet, ICV-EUiA va mostrar la seva desaprovació i malestrar sobre com es va gestionar la decisió; un sentiment, però, que es va anar atenuant amb el pas de les hores. També es parlava de disconformitat entre les files d'ERC. El propi Oriol Lladó, com a alcalde accidental, es va desmarcar del gest de trencar la interlocutòria del jutge, protagonitzat per Jose Téllez, i va afirmar que va ser el gest “d'un regidor”, i no del govern.

   

  Algunes veus fins i tot qüestionaven que l'escena fos compartida dins de la pròpia cúpula de Guanyem i per l'alcaldessa. No obstant, l'assemblea d'aquest diumenge, almenys de portes cap a fora, ha volgut projectar una imatge d'unanimitat pel que fa al suport als regidors i a la determinació del 12-O. Fonts presents a la reunió asseguren que va transcórrer amb tranquil·litat, que el recolzament era complet per part de les bases i que els cinc regidors, encapçalats per Dolors Sabater, es mostren units.

   

  Centenars de càrrecs electes de tot l'Estat fan costat al govern

   

  Des de divendres, una plataforma web amb un manifest de suport al govern de Badalona i a la seva actuació el 12-O recull adhesions del món polític i civil. Aquest diumenge, l'espai web recollia unes 2.000 signatures, moltes d'elles de càrrecs electes de Catalunya i Espanya en general. Entre els signants, noms tan destacats com el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, alcaldes i alcaldesses de diferents municipis, diputats, senadors i representants públics.