L’associació d’una nena amb càncer ha de marxar de l’AV de Pomar i pagar un local privat

  0
  91

  La Daniela és una nena de Badalona amb una tipologia de càncer estrany conegut com a histiocitosi de cèl·lules de Langerhans. Té només 7 anys i va ser diagnosticada amb 2. Com que encara no s’ha descobert un tractament per assolir la cura total, la Daniela ha de prendre’s pastilles de quimioteràpia preventiva sempre. Si deixa el tractament, la malaltia es torna a reproduir.

  Ja fa anys que la seva família va fundar l’associació La Sonrisa de Daniela per recaptar fons per a la investigació. De fet, ja hi ha un equip de l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron, liderat pel Dr Josep Roma Castanyer, que té activa una línia de recerca sobre la malaltia. L’associació realitza esdeveniments i crea tot tipus d’iniciatives per anar finançant la investigació.

  Ja fa temps que l’AV de Pomar va cedir gratuïtament un local a La Sonrisa de Daniela per tal de poder guardar tot el material que aquesta genera. Però ara, l’entitat s’està veient obligada a marxar de les instal·lacions i a pagar un local privat. De moment, l’entitat encara té el seu material a Pomar, però ja ha pagat el primer mes d’un local extern que té un cost anual aproximat d’uns 1000 euros.

  Des de l’AV de Pomar s’afirma que es va demanar que La Sonrisa de Daniela marxés perquè no s’estaven fent activitats ni esdeveniments i perquè no es pot assumir tenir magatzems quan hi ha entitats que no tenen espais. La realitat és, però, que l’entitat va haver d’aturar els esdeveniments per la pandèmia i que al maig ja hi ha prevista una cursa solidària a Pomar organitzada per La Sonrisa de Daniela. Dimarts vinent es farà una reunió per analitzar si finalment l’associació es queda o no a l’AV.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí