L’associació Súmate estén la seva influència al Barcelonès Nord

  0
  51
  sumate.JPG

  01/04/2014 – El Centre Cívic de La Salut va acollir la posada en escena de la secció territorial de Súmate, una associació formada per ciutadans i entitats que aposta per obrir un actiu debat sobre el futur d’una Catalunya com a estat propi.

  El Centre Cívic de La Salut va acollir el passat dijous la posada en escena de la secció territorial del Barcelonès Nord de Súmate, una associació formada per ciutadans i entitats que aposta per obrir un actiu debat sobre el futur d’una Catalunya com a estat propi. L’acte va comptar amb la presència del president del col·lectiu, Eduardo Reyes, el president de l’Associació de Veïns de Llefià, Toni Flores, i l’exalcaldessa i presidenta del Pacte Local pel Dret a Decidir, Maite Arqué.

   

  Durant el transcurs de l’exposició, a la qual van assistir desenes de veïns i veïnes, polítics locals i representats de diferents moviments socials, membres de Súmate van relatar breument les seves històries personals i els motius del seu recolzament envers aquesta plataforma. I és que Súmate està integrada, en la seva gran majoria, per catalans i catalanes castellanoparlants i que tenen el seu origen propi o familiar fora de les fronteres de Catalunya.

   

  Els representants del col·lectiu defensen la possibilitat de la independència catalana i critiquen aquells discursos polítics que desvinculen la gent nascuda fora de Catalunya del procés sobiranista que s’està vivint a dia d’avui. Súmate considera la formació d’un estat propi l’única via per recuperar molts drets, l’equilibri fiscal i un futur millor amb importants reptes polítics i socials.