L’Audiència arxiva una causa del 2011 contra Jordi Serra

  0
  IMG_4940.JPG

  04/04/2014 – L'exalcalde i quatre funcionaris arrastraven el cas d'un presumpte desallotjament irregular des de 2010; l'Audiència no veu delicte.

  L’exalcalde socialista Jordi Serra i quatre funcionaris de l’Ajuntament de Badalona arrastraven fins aquesta setmana la imputació per un presumpte desallotjament irregular realitzat el 2010. Llavors, el Consistori pretenia enderrocar un espai ruïnós del carrer Ponent, al Gorg, per poder avançar en la construcció del projecte del Port de Badalona i el seu canal, però dins la zona en qüestió vivien, en un remolc, una dona, la seva filla i un home que no volien abandonar l’espai. El Tribunal Contenciós Administratiu va dictar una ordre per desallotjar la caravana i es va procedir en aquest sentit. Més tard, però, l’instructor del cas afirmà que la caravana mobilitzada no era la que l’ordre del Contenciós havia permés, ja que n’hi havia dues. El jutge assegurà, doncs, que l’actuació dels funcionaris municipals, que treballaven per a una corporació llavors dirigida per Jordi Serra, havien comès una violació de domicili.
   

  Fa uns dies, l’Audiència de Barcelona va dictar l’arxivament del cas i va anul·lar la resolució del jutge instructor, a la qual també s’oposava, des d’un principi, la Fiscalia, en considerar que els fets no eres punibles i creure que la postura de la demandant era abusiva. La sentència, a la qual no es podrà interposar cap recurs, afirma que els funcionaris van actuar en tot moment amparats per l’ordre judicial corresponent i que “no ha hagut estafa processal, ni il·lícit relacionat amb la perturbació il·lícita del domicili de la denunciant”.

   
  El líder del PSC, Jordi Serra, ja explicava el passat estiu que l’actuació va estar en tot moment dins la legalitat i corresponia a una ordre de desallotjament dictada per un tribunal, com afirma l’actual sentència. Prova d’això, mantenia llavors, ha estat sempre la postura de la Fiscalia, que demanava l’arxivament del cas.