L’AV Front Marítim inaugura el seu local al Port de Badalona

  0
  DSCF1312.JPG

  22/02/2016 – Després de 12 anys, l'entitat ja disposa d'un espai que serà el punt d'intersecció i referència pels veïns dels barris de La Mora i del Progrés.

  Aquest diumenge, l'Associació de Veïns del Front Marítim ha inaugurat el seu primer i nou local en un lloc emblemàtic com és el Port de Badalona. Un espai que serà el punt d'intersecció i referència pels veïns dels barris de La Mora i del Progrés, on a més podran exposar les seves reivindicacions i suggeriments.

   

  El grup Cantaqueix va iniciar la festa d'inauguració amb una animació marinera i de taverna, que convidava a tots el veïnat a visitar el local de l'entitat, on a més a més s'oferia una exposició de fotografies submarines del litoral badaloní, a càrrec de la Societat d'Activitats Subaquàtiques de Badalona. L'acte va finalitzar amb un vermut i l'entrega d'un xec d'uns 350 euros a Càritas, que l'associació va recaptar durant les activitats solidàries realitzades durant les passades festes de Nadal.

   

  L'Associació de Veïns del Front Marítim va néixer l'any 2004, justament quan es va construir l'entorn residencial que es troba a pocs metres de la platja dels barris del Progrés i La Mora. I des d'aleshores, aconseguir un espai on realitzar activitats i que els veïns tinguin un punt de trobada ha estat una revindicació històrica que des d'un bon principi es plantejava situar-ho al futur Museu del Còmic. "Això és un pas més endavant d'una entitat ja consolidada, ja que és un local que funcionarà a la mida per a què els veïns s'impliquin", destaca la presidenta de l'AV del Front Marítim, Núria Fernández. Per això, en el nou local s'iniciaran tallers de salsa i ioga, però està previst augmentar l'oferta d'activitats per a infants i gent gran.

   

  Actualment, l'entitat treballa en assolir que el barri de La Mora formi part del Districte 1, com agrupa tot el front litoral, inclòs el passeig Marítim. També que se cimenti totes les roques situades en el Pont del Petroli per a què sigui una zona plana i finalment demana, en el marc del projecte de remodelació de Sant Adrià de Besòs, la construcció d'un espigó per restaurar el dany ocasionat amb la destrucció dels pantalans i regenerar així la fauna submarina que s'ha perdut.

   

  D'altra banda, amb el pas dels anys l'AV ha aconseguit fer realitat algunes altres reivindicacions com la construcció del dipòsit d'aigües pluvials l'Estrella, ja que es demana fins a un total de cinc dipòsits en tota la ciutat de Badalona.