L’edificació de l’entorn del port torna a encendre el debat al Ple

  0
  49

  17/10/2013 – El govern local presenta una nova proposta d'aprovació provisional que finalment va ser retirada; PSC i ICV-EUiA creuen que el PP vol "trampejar" per beneficiar constructores i entitats bancàries.

  El tema ve de lluny i aquest és només el darrer episodi d’un debat que va començar el 2012, quan l’alcalde Garcia Albiol va anunciar que revitalitzaria la construcció de pisos en molts dels solars que envolten el port de Badalona i el futur projecte del canal que ha d’omplir de dinamisme el barri del Gorg. Dimarts es va presentar una nova modificació del Pla General Metropolità per poder incrementar el nombre d’habitatges, després que la Generalitat no donés el vistiplau, fa uns mesos, a l’últim projecte.

   

  El president del PSC, Jordi Serra, es va mostrar molt indignat per haver de parlar “d’urgència i de ‘tapadillo’ –en un Ple extraordinari- un tema molt important”. Serra considera que ja és la “tercera vegada” que s’intenta quadrar un pla que la Generalitat ja ha rebutjat anteriorment. “Ara intenten posar de zona verda les places de Pep Ventura i Països Catalanas per poder complir els requisits; s’hauria de fer una nova exposició pública i parlar-ne seriosament perquè estem requalificant terreny públic per benefici privat”.

   

  Des d’ICV-EUiA mantenen que l’augment del nombre de pisos suposa un gran benefici per les constructores i entitats bancàries, però que l’Ajuntament no els hi fa pagar “el 15% d’aprofitament urbanístic” relatiu a aquest increment. El regidor Àlex Mañas creu que utilitzar la plaça dels Països Catalans com a zona verda és “trampejar” per esquivar la llei i afavorir els agents privats.

   

  L’alcalde Garcia Albiol, per la seva part, explicava dimarts que s’ha trigat vuit mesos en elaborar un nou pla perquè s’ha treballat conjuntament amb CiU i la Generalitat per no donar passos en fals. El ‘popular’ destaca que aquests solars susciten les queixes de molts veïns i que construir pisos i espai públic donaria vida a la zona.

   

  CiU, finalment, va intervenir per posar pau i va manifestar que si l’operació despertava dubtes en l’oposició, el millor seria parlar-ho i presentar-ho més endavant. Finalment, el punt es va retirar de l’ordre del dia.