Un grup de famílies reclama més beques escolars a les portes de l’ajuntament

  0
  26
  IMG_0404.JPG

  17/10/2013 – Mares i pares de Llefià i La Salut reclamen garantir llibres de text i un àpat diari assegurat per a tots els nens que ho necessitin; ICV-EUiA presentarà una moció en el proper Ple.

  Un grup de famílies dels barris de La Salut i Llefià es va concentrar ahir a les portes de la Casa de la Vila per protestar contra la política del govern local en referència a les ajudes escolars. Moltes de les persones ahir reunides explicaven les seves delicades situacions econòmiques i la impossibilitat de poder adquirir els llibres de text per als seus nens i nenes i de pagar el menjador escolar. En aquest sentit, reclamen que l’Ajuntament augmenti els esforços econòmics per incrementar el nombre de beques de menjador a tota la ciutat. “Algunes de nosaltres es trova en moments molt delicats; ja no sabem com hem d’estar per rebre una beca que permeti als nens disposar d’un apat complet al dia”, lamentava una mare soltera que, amb quatre nens i una ajuda mensual de 400 euros, fa malabarismes per sortir endavant.

   

  El grup municipal d’ICV-EUiA, que porta dies recolzant aquest grup de famílies, explica que actualment la xifra d’infants amb problemes alimentaris ronda el 21%, segons dades d’entitats com Creu Roja o l’AMB, i que aquesta xifra, extrapolada a Badalona, suposa un total de 4.400 nens. A Badalona, assegura el regidor Àlex Mañas, “només es donen 2.700 beques que no cobreixen el 100% d’un àpat” i el què proposen els ecosocialistes, i així ho presentaran en una moció al proper Ple, és destinar 2,5 milions d’euros per garantir l’apat diari a aquests 4.400 nens, tal i com ha fet Santa Coloma, per exemple. Tanmateix, ha recordat que l’oposició va consensuar un acord i unes bases que permetrien encaminar la ciutat cap a un model de socialització de llibres de text que reduiria en molt la despesa de les famílies.

   

  Des del govern municipal han afirmat que s’està treballant en aquesta qüestió i que s’estan fent molts esforços per poder arribar a cobrir el mateix nombre de beques de menjador que es donaven durant els anys de “bonança”.

   

  Mañas, però, rebat que la idea de l’alcalde és “complementar les beques d’aquells que ja tenen la del Consell Comarcal”, però diu que seguiran quedant més de 2.000 alumnes sense.