L’educació afectivosexual s’incorpora a l’etapa de 0 a 6 anys al nou currículum

  0
  60

  Estudis de la Unesco conclouen que és important situar la coeducació i l’educació sexoafectiva des de la primera infància

  El Govern català ha aprovat el Decret d’ordenació dels ensenyaments de l’educació infantil, que inclou els dos cicles daquesta etapa, el de 0 a 3 anys i el de 3 a 6 anys.

  El decret aprovat estableix el currículum competencial en aquesta etapa i, en aquest marc, incorpora la novetat principal, que és l’educació afectivosexual. Segons va explicar la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa, “no és un tema que hagi posat sobre la taula aquest govern, sinó que és un tema absolutament necessari i imprescindible per a l’educació del segle XXI” que al departament s’estava treballant des de feia molt de temps.

  Des de l’executiu s’indica que la norma ha comptat amb la col·laboració de professionals procedents de diferents àmbits, entre els quals hi ha experts de diverses entitats pedagògiques, universitats i professionals en actiu en l’àmbit del 0-6.

  Alhora, Patrícia Plaja va assegurar que hi ha diferents estudis de la Unesco des de l’any 2009 que conclouen que “és important situar la coeducació i l’educació sexoafectiva des de la primera infància”. Des del Govern s’insisteix que l’educació afectivosexual a aquestes edats ajuda a conèixer en el futur què ha de ser la salut sexual i permet diferenciar les relacions sanes de les insanes.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí