L’enderrocament dels locals de Can Ribó finalitzarà a l’octubre

  0
  49
  can ribo enderrocament.jpg

  13/09/2014 – L'espai restant acollirà un aparcament, que podria ser semi-reservat per als veïns, i pot ser una zona esportiva; Ajuntament i barri encara concreten el model final.

  L’enderrocament de la nau que durant els darrers anys ha acollit la desena de bars musicals que conformaven bona part de la zona d’oci del polígon Can Ribó toca a la seva fi. Les instal·lacions han anat a terra de forma progressiva durant tot l’estiu i ens endinsem al mes de setembre amb pràcticament tot l’edifici a terra, a excepció de la façana principal.

   

  Segons explica l’alcalde Garcia Albiol, les obres han avançat al ritme previst i, si no falla res, es complirà el calendari que s’havia marcat des d’un principi. Així doncs, l’enderrocament com a tal hauria de finalitzar de cara a aquest octubre. A partir d’aquest moment, començaran les obres del nou espai, encara sense definir.

   

  Un pàrquing amb zona esportiva

   

  La idea d’ubicar-hi una zona d’aparcament amb una altra destinada a l’esport, amb una pista de futbol sala o de bàsquet, és la idea que l’alcalde té en ment. El projecte, però, encara ha d’acabar de ser definit. En la direcció de fer-ho, el govern local ha mantingut reunions amb els veïns de Canyadó i una de les demandes dels ciutadans de la zona seria incloure un àrea d’aparcament semi-reservat, amb un preu especial per al veïnat. Un cop finalitzat l’enderrocament i la neteja dels terrenys, el solar serà tancat fins que el model del nou espai no estigui definit, tot i que el batlle ‘popular’ espera poder-ho esclarir durant les properes setmanes.

  Les diverses edificacions que conformaven el complex es van construir l’any 1921. L’any 1986 va finalitzar l’activitat industrial de corderia i, des d’aleshores, els diferents locals havien acollit diversos bars musicals i discoteques, a més de magatzems municipals. Aquesta antiga nau industrial va ser expropiada per l’Ajuntament de Badalona, que en va prendre possessió el passat mes de maig. El cost del procés ha estat d’1 milió d’euros, el primer pagament acordat, a falta d’un preu final que ha de determinar el jurat d’expropiacions.