L’entitat andalusa ACRA celebra la Cruz de Mayo

  0
  Photo 11-05-14 13.45.42.jpg

  13/05/2014 – Unes 200 persones celebren, a càrrec d'ACRA Ciudad de Badalona, la Cruz de Mayo a la parròquia de Sant Antoni de Llefià i al Centre Cultural l'Escorxador. 

  El passat diumenge, 11 de maig, l’Associación Cultural Rociera Andaluza (ACRA) Ciudad de Badalona va celebrar una missa rociera i la degustació d’un potatge en motiu de la Cruz de Mayo.

   

  La missa, que va acollir unes 200 persones, va tenir lloc a la parròquia de Sant Antoni de Llefià, mentre que, a la Nau 3 del Centre Cultural l’Escorxador es degustava el potatge i s’ubicava la Cruz de Mayo que l’entitat ha decorat enguany.

   

  La Cruz de Mayo és una costum andalusa que com maig és el mes de les flors, es realitza una creu florejada i que se li ofereix a la Mare de Déu del Rocío. Aquesta festivitat se celebra durant tot el mes de maig, però hi ha molta gent que ho commemora el dia 3 de maig. En aquest cas, ACRA ho va tenir que endarrerir una setmana perquè coincidia amb la Feria d’Abril.

   

  ACRA Ciudad de Badalona és una entitat que es va fundar l’any 2002 i que avui dia compta al voltant d’unes 300 persones, entre socis i simpatitzants. Ara, l’entitat es prepara per a la segona edició de Les Nits del Port de Badalona, que tindrà cita a l’estiu, i també per un acte solidari amb les entitats del barri de Llefià.