Les Anastàsies BDN parlen amb Raquel Riera sobre el Dimoni

  0
  58
  Anastàsies BDN.jpg

  09/05/2014 – Raquel Riera va explicar als assistents el procés de disseny i construcció del Dimoni i destaca que la Creamada és "una experiència positiva, però a la vegada, emotiva".

  Aquest dilluns la Plataforma d’Anastàsies BDN organitzaven a la seva nova seu, al Cor de Marina, una xerrada-col·loqui sobre el Dimoni de Badalona sota el lema ‘Badalona a la vista!’ que fa referència al Dimoni que la ciutat va cremar l’any 2013 a la platja dels Pescadors en marc de les Festes de Maig. Per aquest motiu, la xerrada va anar a càrrec de la guanyadora del 15è Premi de Dissseny del Dimoni de Badalona Crema’l tu!, Raquel Riera, que va realitzar una figura inspirada en l’al·lusió als pescadors que Baró de Malda cita en la seva obra Calaix de Sastre.  

   

  Durant la seva xerrada, Riera va explicar el procés de disseny i construcció de la figura i, també, com va viure personalment el procés del seu Dimoni. A més, ha explicat que la Cremada del Dimoni de l’any passat el recorda com “una experiència positiva perquè passes a formar part de la història de Badalona i, a la vegada, emotiva perquè veus cremar el teu propi disseny”. Per altra banda, ña dissenyadora ha format part del 16è Crema’l tu! I pel que fa la figura d’enguany, el ‘Dimoniet Romà’, ha comentat que li agrada perquè fa referència a la història de la ciutat.

   

  Raquel Riera va néixer a Badalona el 1998, va estudiar il·lustració a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona i actualment està estudiant Educació Infantil a la Universitat de Barcelona. Ara, les Anastàsies BDN es preparen per convidar-nos a gaudir d’una tarda de lletres el proper 19 de maig, a les 19 hores, a l’Espai Betúlia on es presentarà la novel·la ‘El Plagi’, a càrrec de la seva autora Maria Carme Roca, historiadora, filòloga i escriptora.