Les associacions de La Salut Alta recapten prop de 2.000 euros per a les malalties minoritàries

  0
  Foto 08-07-14 22.42.22.jpg

  09/07/2014 – Amb un Teatre Zorrilla força entregat, tant com el públic com els aristes, la gala benèfica va ser tot un èxit.

  Prop de 2.000 euros és la quantitat que l’Associació de Veïns del Turó del Caritg i l’Associació de Comerciants de Pau Piferrer-La Salut Alta que han aconseguit aquest dimarts, 8 de juliol, amb la Gala Benèfica per a la investigació de les Malalties Minoritàries que es va celebrar al Teatre Zorrilla amb un públic força entregat, tant de caràcter solidari com engrescador amb els artistes que van passar per l’escenari.

   

  El president de les dues associacions, Javier Cabrera; acompanyat de la presentadora de la gala i la cantant, María Muñoz; el cap de secció de pediatria (unitat de genètica i metabolisme) de l’Hospital Germans Trias i Pujol, el doctor Guillem Pintos, i la presidenta de la Unión de Enfermos y Familiares de Huntington (UEFH), Montserrat Serra, van ser els encarregats d’iniciar aquesta gala amb uns breus discursos. Cabrera va assenyalar que el motiu d’aquest acte és “tenir present en tot moment a les persones que pateixen malalties minoritàries, perquè qualsevol de nosaltres ens pot passar”. A més, va agrair la solidaritat que ha tingut la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, per oferir de manera gratuïta el Teatre Zorrilla. Pel que fa el doctor Pintos va destacar que “amb aquesta gala ens ajudarà a continuar a investigar, diagnosticar i aplicar els tractaments necessari, perquè sense investigació no hi ha avanç en aquestes malalties que són molt complicades”. També va agrair al públic solidari, ja que “la subvenció per a aquesta investigació és gràcies a la gent com vosaltres”.

   

  Tot seguit, l’actuació d’un dels grups de l’Associación Cultural Andaluza Tacón del Duende va ser l’encarregat d’encendre la metxa a tres hores d’actuacions. Ball, música i cantants per a tots els gustos, des de flamenc fins a ranxera; passant per lírica, dance, pop i rumba, entre altres. Però això sí, la gran majoria artistes badalonins com Manuel Fernández, David Ros i el grup El Rumbo. Altres com el conegut Dani Mata -que no és la primera vegada que se suma a actes solidaris com aquests a Badalona-, Pedro Enrique, Amanda Feria, Gerard López, David San Martín, José Ramírez, Karol Luque i Guillen van donar primícia d’algunes de les seves cançons que encara no han sortit a la llum. Destacar que l’A.C.A. Tacón del Duende va actuar diverses vegades enmig de la gala. Un dels moments més emocionats va ser l’actuació de la cantant Karol Luque que va aixecar al públic assistent amb la interpretació de cançons com ‘Concierto de Aranjuez’. Finalment, a bon ritme de rumba, el grup badaloní El Rumbo va donar per acabat aquesta gala benèfica.

   

  Recordar que fa uns mesos, concretament a inicis del mes de març, les associacions de La Salut Alta van organitzar una Matinal Motera, que va arribar a la tercera edició i també va ser solidària amb les malalties minoritàries. Aquest acte va donar peu a començar a treballar per aquesta gala benèfica que finalment ha estat tot un èxit. Per altra banda, destacar que els fons recaptats aniran destinats a la Fundació Institut d’Investigació en Ciències de la Salut de l’Hospital Germans Trias i Pujol; qui s’ha unit amb les associacions d’aquest barri per tirar endavant nous esdeveniments solidaris com la 4a Cursa de La Salut Alta, que tindrà cita de cara a la tardor.