Les barques tornen a la platja dels Pescadors després de tres mesos de restauració

  0
  barques reinstalades.jpg

  28/10/2016 – La restauració efectuada ha suposat una inversió d'uns 6.000 euros cada barca.

  La platja dels Pescadors de Badalona ha recuperat aquesta setmana les tres barques de propietat municipal que el passat mes d’agost van ser retirades per ser sotmeses a un procés de restauració. La reposició del simbòlic element mariner de la costa de la ciutat ha estat presentada per l'alcaldessa Dolors Sabater i el regidor de Medi Ambient, Àlex Mañas, que han estat acompanyats pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

   

  Recordem que les tres barques van ser retirades el passat mes d’agost de la platja dels Pescadors, ja que presentaven un aspecte força degradat a causa de les inclemències meteorològiques, l’efecte corrosiu de l’aire marí i, sobretot, pels actes incívics. Després de les feines de restauració i de polir tota la superfície de fusta, s’ha aplicat una capa de fibra de vidre per fer les barques més resistents a les inclemències del temps i també als actes vandàlics.

   

  La restauració efectuada ha inclòs la instal·lació d’unes tapes que eviten l’acumulació d’aigua i deixalles en el seu interior, i ha suposat una inversió d'uns 6.000 euros cada barca. Aquests treballs de restauració s’han portat a terme en un espai que Marina Badalona té al Port de la ciutat i que ha cedit gratuïtament. La iniciativa s'inclou dins del projecte de remodelació integral d’aquesta platja badalonina.