Les Caramelles posen punt final a la Setmana Santa

  0
  58
  DSCF2544.JPG

  29/03/2016 – Les Caramelles pasejen i canten pels carrers del Centre i Dalt la Vila per celebrar la festivitat de la Pasqua i portar la bona noba de la resurecció de Jesús.

  Un any més, ahir dilluns les Caramelles a baix a mar van sortir a cantar pels carrers del Centre i Dalt la Vila per celebrar la festivitat de la Pasqua i, així, posar punt final a la Setmana Santa a Badalona.

   

  Les Caramelles són un grup de persones de Soca-Rel del Círcol Catòlic, que es dediquen a portar la bona nova de la resurrecció de Jesús i, a la vegada, cantar a la primavera, a l'amor i a les ganes de viure pels carrers, places i masies. Pel que a la nostra ciutat, les Caramelles es van recuperar l'any 2001, ja que als anys 50 es van deixar de cantar, i des de 2013 es canten a baix a mar.

   

  Dijous i Divendres Sant

   

  D'altra banda, enmig de Setmana Santa, el passat Dijous Sant, 24 de març, des de l'església de Santa Maria i pels carrers del casc antic de la ciutat es va celebrar la tradicional Processó del Silenci; una de les tradicions més antigues de Badalona, i segurament de tot l'estat. Davant un gran silenci i la foscor, la prolongació del sopar del Senyor amb la representació del 'Jesucrist, la Passió vostra' donava inici a la desfilada de 15 misteris portats per diverses entitats culturals de la ciutat. Des dels estaferms fins a la Mare de Déu dels Dolors, passant per la flagel·lació, Ponç Pilat i la caiguda de Jesús, entre altres. Finalment, la processó es va culminar amb la celebració de la Paraula al replà de l'església.

   

  L'endemà, Divendres Sant, 25 de març, la Hermandad del Santísimo Cristo Redentor y de Nuestra Señora de la Soledad va passejar pels carrers de Llefià, durant unes cinc hores, la Processó de Sant Enterrament. Però el temps es va complicar a la tarda i la pluja va provocar que la sortida dels passos s'avancés mitja hora. Al capdavant de la processó, el Calvari amb la imatge del Santíssim Crist de la Misericòrdia, la Mare de Déu de l'Esperança, Sant Joan Evangelista i Santa Maria Magdalena; tot seguit el Sant Enterrament amb el Crist Jcent i diverses cartel·les del Pare Nostre, en llatí, així com circumdant el pas, via crucis, els apòstols i els evangelistes, i finalment la Mare de Déu de la Soledat, obra de Manuel Martín Nieto i regalada a l'entitat l'any 2000, que incorpora tres capelles portant l'Assumpció de la Verge, Sant Santiago, Sant Sebastià i un casc romà a al·lusió a Sant Anastasi, copatró de Badalona.