Les colles de foc, ofegades per les retallades de l’Ajuntament

  0
  correfoc.jpg

  17/05/2014 – Expliquen que, en els darrers cinc anys, han patit una retallada de més del 60% i que el tradicional correfoc de les festes passa per una situació molt delicada.

  Les colles de foc de la ciutat han denunciat públicament aquesta setmana la delicada situació econòmica per la que passa el tradicional Correfoc que les entitats celebren amb motiu de les Festes de Maig, un acte que tindrà lloc aquest cap de setmana. Expliquen que, en els darrers cinc anys, han patit una retallada de més del 60% i que s’han anat adaptant perquè són conscients de la situació de les arques públiques. Tot i així, fonts de les entitats lamenten que aquest any s’ha reduït en més de 1.000 euros, fins a 3.000, l’aportació de l’Ajuntament, fet que “ha traspassat un límit insostenible”.

   

  “Un correfoc mínimament digne suposa uns 6.500-7.000€. Portem anys posant diners de la nostra butxaca per fer una actuació de festes a l’alçada, però enguany haurem d’aportar el 50% i nosaltres no tenim recursos. Haurem de començar a prescindir de material i fer el correfoc amb bengales i llumins”, explica Laia Sabater, representant de les colles. Algunes entitats han hagut de fer malabarismes i impulsar iniciatives per aconseguir diners i sufragar l’acte de dissabte, en el qual mostraran el seu malestar amb el govern local per la situació.

   

  La regidora de Cultura, Montse Salgado, admet que la davallada de les subvencions durant aquesta legislatura ha estat d'un 28%, però assegura que la reducció ha estat constant des del 2008, ja amb l’anterior govern. Salgado ha explicat que, en total, aquest 2014,  les colles tenen 9.659€ de suport municipal i que "l’Ajuntament ha fet un esforç perquè les colles cobressin la meitat  abans de les festes, com és habitual".