Les entitats badalonines es bolquen amb La Marató de TV3

  0
  la marato.JPG

  17/12/2013 – El Diari de Badalona us apropa un recull de les activitats, les recaptacions i les fotografies de les activitats organitzades a la ciutat per diferents entitats i centres locals en favor de La Marató.

  La ciutat de Badalona s’ha bolcat aquest cap de setmana amb La Marató de TV3, que enguany recolza la investigació de les malalties neurodegeneratives. A nivell de Catalunya, la crida ha estat un èxit i s’han reunit uns 9,5 milions d’euros. A Badalona, diferents escoles i entitats de tota mena han organitzat moltes activitats destinades a recaptar diners per a la causa. Algunes van començar a celebrar-se fa setmanes, però la gran majoria van tenir lloc la passada setmana, sobretot el cap de setmana i el diumenge dia 15, data assenyalada.

   

  El Pont Solidari de l’Escola Betúlia

  Una de les primeres iniciatives a Badalona va ser la concentració de centenars de persones al Pont del Petroli, impulsada per l’Escola Betúlia. Prop de 600 persones, entre alumnes, pares, mares i professionals del centre, a més de veïns de la zona, ja que la convocatòria era oberta al públic, va ocupar part del pont amb pancartes gegants amb motiu de La Marató. A més, a l’entrada de l’escola es va col·locar una urna per poder realitzar donatius. El Betúlia ha recollit un total de 2.166 euros.

   

  El berenar de La Marató de l’Escola Salvador Espriu
   

  L'escola Salvador Espriu es va sumar, com ja va fer l’any passat, a aquesta gran festa ciutadana. És per això que va decidir organitzar un berenar al pati de l'escola i a les entrades de primària i parvulari, en el que van participar més de 70 nens i nenes, a més de 12 mestres. Famílies voluntàries de P3, P4, P5, 1r, 2n i 3r van fer uns 40 pastissos casolans i, amb l'ajut de mestres, es van vendre al preu simbòlic d'un euro més la voluntat. Els encarregats de la venda van ser els nois i noies de 6è i 5è, sota la vigilància dels mestres de l’escola. Van participar més de 70 nens i nenes, en torns, i 12 mestres. L’acte va aconseguir recaptar 956 euros.
   

  Concert de l’Orfeó Badaloní i la Banda Simfònica de Badalona
   

  L'Orfeó Badaloní i la Banda Simfònica de Badalona van oferir un concert conjunt a l’Església Sant Josep: Cançons de Mare, de Rafael Talens Baetulo – Poema Simfònic per Banda, de Miguel Arrué Estrena de la Cantata Les set edats, amb música d'Óscar Peñarroya i text de Cèsar Aparicio. L’acte, que va omplir l’església del centre, va recaptar un total de 2.400 euros.
   

  Badalona corre 11.000 km per La Marató

  Una de les iniciatives més peculiars va ser la de ‘Badalona corre per La Marató’, impulsada per la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona i recolzada per BDN Running, CorreBDN i Penya Fondistes Badalona. Es tractava de mobilitzar la ciutadania per superar 10.000Km caminant o corrent. Per fer-ho, cada persona havia de descarregar-se un aplicació de telefonia mòbil que controlava la distància de cada participant. Si no es disposava de telèfon mòbil, l’organització va preparar sis quedades on podia participar qualevol ciutadà i sumar quilòmetres. 

  El repte va començar a les 6 del matí i es va assolir abans de les 9 de la nit, amb un total de 11.013Km entre 1.210 persones de totes les edats. Part del teixit comercial i empresarial de la ciutat va aportar 1.557 euros en favor de la causa.

   

  La cultura i les teràpies naturals del centre Joan Maragall
   

  Des de les 10 del matí fins passades les 6 de la tarda de diumenge, el Centre d’Estudis Joan Maragall va oferir un ampli ventall de tallers, classes i exhibicions de tota mena de danses, esports i activitats relaxants. Des de ioga fins a ping-pong, passant per dansa clàssica, balls llatins, lectura o teatre. Un gran programa que va finalitzar amb l’actuació del grup de Gospel Esm & Joan Maragall. La iniciativa de l’escola va aplegar 1.000 euros.

   

  Progrés amb les malalties neurodegeneratives

  L’AMPA del CEIP Progrés va organitzar una completa jornada que va començar amb una xocolatada a l'escola i va seguir amb una cercavila amb els gegant de l'escola. Més tard, els nens i nenes van reconstruir al, a mode de puzle, el missatge de recolzament a La Marató. Tothom va acabar ballant la flashmob de La Marató. També es van vendre joguines usades. La recaptació va ser de 899 euros.

   

  El Circ de La Marató

  Per l'actual edició de La Marató de TV3, l’Agrupament Escolta Jaume Ortiz va organitzar una festa infantil ambientada en el món del circ. La cita va girar entorn a tres activitats pels més petits que es podien gaudir amb una col·laboració de 2 euros: pintura de cara, pujar al pont de mico i un taller de malabars. L’entitat va recollir 505 euros.

  Percussió i festa a favor de La Marató
   

  Els Bufons del Toc van donar molta guerra en favor de La Marató. L’entitat de cultura popular va dur a terme un taller de percussió, confecció d'instruments amb material reciclat, dibuix, proves de vestuari, i tandes de batucada a la Rambla i els carrers del centre de la ciutat. Els sorollosos bufons van aconseguir 222 euros.

  Un Scalextric que corre contra les neurodegeneratives

  El club de slot Badalona Slot Racing ha organitzat aquests dies la 1ª Exposició de Cotxes antics Scalextric amb l’objectiu de recaptar fons per La Marató de TV3. El resultat? Més de 500 cotxes exposats i una recaptació de 350€, que podrà ser ampliada fins al 6 de gener, data en que es recollirà l’urna on s’han dipositat les aportacions voluntàries dels visitants.

   

  Gimnàsia per mares, pares i fills

  El grup MAMIfit Fitness Mares i Nadons a l'aire lliure va organitzat una master class al gimnàs Duet Sports del Màgic en favor de La Marató. Badalona va ser una de les 10 ciutats de Catalunya on es va dur a terme aquesta activitat. En total, les franquícies van recaptar 1.000 euros, 120 dels quals a Badalona.

   

  Tot i que el punt culminant de la iniciativa va tenir lloc el passat diumenge amb el programa televisiu de TV3, es poden continuar realitzant donatius per La Marató durant els propers mesos abans no es tanqui la campanya d’enguany. Trobareu tota la informació a https://www.tv3.cat/marato/es.

   

   

  Has organitzat una activitat en favor de La Marató i en vols fer difusió? Envia'ns un correu a [email protected].