Les entitats culturals agafen les regnes de la Festa Major d’Agost

  0
  11

  20/07/2012 – La Coordinadora d’Entitats Badalonines de la Cultura Tradicional i Popular Catalana va comunicar ahir que organitzaran activitats en el marc de les festes d'estiu per suplir el buit que deixa l'Ajuntament.

  Les entitats culturals de Badalona van anunciar ahir que no pensen deixar de celebrar la festes d’estiu tot i que el govern municipal confirmés fa uns dies la supressió de la major part dels actes degut a deficiències pressupostàries. En un comunicat, la Coordinadora d’Entitats Badalonines de la Cultura Tradicional i Popular Catalana va assegurar que “sí hi haurà Festa Major d’Agost, amb la participació de tots” i convida a la ciutadania “a sortir al carrer per gaudir d’aquesta festa més que mai”.

   

  Així doncs, enguany, seran les diferents entitats i associacions culturals i de tradició de Badalona les que organitzaran el gruix d’activitats per complementar els focs artificials i les sardanes, únics esdeveniments que es mantenen des de l’Ajuntament. Tot i que encara no saben amb exactitud quina serà la llista d’actes, la coordinadora no tardarà massa en anar anunciant-la, ja que el marge de temps que resta fins les dates assenyalades és només d’unes tres setmanes.

   

  En el mateix comunicat, la coordinadora d’entitats expressa el seu malestar per no haver estat informada ni consultada pel govern local a l’hora de prendre una decisió que, manifesten, “és una sentència a mort a la cultura de la ciutat i a una tradició centenària”; “és una falta de consideració i respecte a la dedicació, hores i esforços cap a les entitats que fem possible aquesta festa”, sentencia el missatge.

   

  En resposta i recolzament a les associacions culturals, l’oposició va fer públic que presentarà una moció al proper Ple per demanar que la Festa Major d’Estiu es consideri “patrimoni de la ciutat” i es vetlli per la seva “celebració” i continuïtat. Tanmateix, PSC, CiU i ICV-EUiA insten al govern a mantenir els compromisos contrets amb les colles en les reunions de preparació de les festes d’estiu, a que les tinguin en compte en “la presa de decisions” com a col·lectius que participen de la celebració i que se’ls faciliti “els permisos necessaris per realitzar els seus actes”.