Les entitats del centre parroquial volen que l’Ajuntament s’impliqui i demanen una reunió amb Albiol

  0
  50
  CB Sant Josep

  Les cinc entitats impulsores de la plataforma Recuperem el Centre Sant Josep (Club de Bàsquet Sant Josep, Club Hoquei Pati Sant Josep, Associació de Veïns del Centre, Banda Simfònica de Badalona i Orfeó Badaloní) faran aquest dijous una petició de reunió amb l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, al registre municipal per demanar-li que el consistori s’impliqui en la recuperació del centre sociocultural-esportiu, un projecte sociocultural-esportiu i de reforma integral de l’antic centre parroquial.

  “Reclamem a l’Ajuntament i a l’Arquebisbat, que representa a la parròquia de Sant Josep, que s’asseguin amb la nostra plataforma a negociar un futur per a un equipament que no es pot perdre, ja que tenim un projecte per a ell i perquè la instal·lació és perfectament funcional per acollir activitat, més enllà de les adaptacions que cal fer-hi per adequar-la a la normativa actual”, expliquen els membres de la plataforma.

  “La plataforma” “té un projecte cultural i esportiu molt ben articulat que permetria convertir el Sant Josep en un espai de creació cultural i d’activitat esportiva de primera magnitud”. Demanen que aquest centre el gestioni una nova entitat que es crearia a partir dels actuals promotors de la campanya de recuperació de l’espai, “i que estaria oberta al teixit associatiu de la ciutat”.

  Els impulsors de “Recuperem el Centre Sant Josep” han gestionat un informe arquitectònic que avala la fortalesa estructural de l’edifici, desmentint així les informacions no contrastades que van associar l’intent de tancament de fa uns anys al seu mal estat i manca de seguretat. D’altra banda, el CB Sant Josep, actual usuari de les instal·lacions, ha presentat un projecte tècnic per a la tramitació de la llicència d’activitats, que ara es troba en la fase final d’atorgament. “Els únics problemes del centre són de manteniment i adequació a la normativa. Per a reformar-lo n’hi hauria prou amb aproximadament 400.000 euros, una quantitat petita en comparació al que costaria tenir un centre nou d’aquestes característiques al centre de Badalona”, han manifestat des de la plataforma cívica i cultural.

  Les entitats alerten, sense entrar en més detalls, que “hi ha un moviment especulatiu a
  l’entorn d’aquesta peça, que és objecte de la cobdícia urbanística de certes persones”. I
  asseguren que “lluitarem amb totes les nostres forces per evitar que el centre perdi el
  seu esperit fundacional, que és el de ser un centre de cultura, civisme i esport”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí