Les excavacions arqueològiques prèvies al lateral de la C-31 començaran després d’estiu

  0
  IMG_7366_0.JPG

  31/05/2016 – El pressupost de licitació és de 270.000 euros i es preveu un termini inicial d’execució de tres mesos. 

  El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat l’estudi arqueològic previ a l’inici de les obres de millora del lateral de la C-31 a Badalona. Aquest informe permetrà valorar la possible afectació del projecte constructiu de la calçada sobre les restes que formen part del Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) de la ciutat romana de Baetulo. El pressupost de licitació és de 270.000 euros i es preveu un termini inicial d’execució de tres mesos. Els treballs començaran després de l’estiu.

   

  L’estudi contempla l’excavació controlada i la supervisió arqueològica de la superfície del BCIN afectada per les obres, una tasca que es realitzarà fins al nivell en què estan documentades restes en jaciments adjacents. A la resta de l’obra, fora de l’àmbit del BCIN, també caldrà realitzar sondejos arqueològics per determinar la presència i valor de possibles estructures i béns d’interès per a la conservació del patrimoni cultural.

   

  Descobrir i documentar l’espai

   

  En tots dos casos, si apareixen estructures o béns d’interès, caldrà que un equip d’arqueòlegs realitzi una excavació per a descobrir el jaciment, documentar-lo i elaborar l’informe que s’enviï a la Comissió Territorial de Patrimoni Cultural.

   

  El Departament va licitar les obres del lateral de la C-31 l’octubre passat. De forma prèvia a l’inici dels treballs, Territori i Sostenibilitat va fer el tràmit preceptiu davant la Comissió de Patrimoni Cultural de Barcelona per assegurar la compatibilitat de les obres amb les restes de la ciutat romana de Baetulo. La comissió va resoldre que s’havia de realitzar una actuació arqueològica en profunditat abans de l’inici dels treballs.

   

  Les obres de construcció del lateral, costat muntanya, tenen un pressupost de 3,57 milions d’euros. L’actuació servirà per millorar l’accessibilitat a Badalona tant des de la mateixa autopista com des de la B-500. El termini d’execució és de nou mesos.