Les obres de l’ascensor entre La Salut i Llefià començaran al maig

  0
  IMG_2580.JPG

  31/03/2017 – El projecte per salvar el desnivell del passatge d'Albert Llanes finalment pujarà als 400.000 euros i s'està adjudicant a dia d'avui.

  Va ser un dels primers grans projectes anunciats pel govern en els seus primers mesos de mandat i la seva materialització començarà a ser un fet molt aviat. Parlem de les obres del passatge Albert Llanes, un dels carrers amb més desnivell de la zona del districte de Llefià-La Salut que connecta els carrers de Pau Piferrer i Juan Valera i que transiten molts veïns i veïnes diàriament, tot i les seves inclinades escales.

   

  L'alcaldessa Dolors Sabater va anunciar que s'instal·larien unes escales o rampes mecàniques, una iniciativa que, després de ser estudiada, va acabar derivant en un ascensor. Des d'Urbanisme, el regidor Oriol Lladó va apuntar que era la solució més universal i pràctica, amb opció de pujar però també de baixar.

   

  El projecte ha estat redactat i serà executat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona. A més de l’ascensor, es renovaran les escales laterals que quedin a banda i banda del dispositiu i la resta del carrer, on també es col·locarà enllumenat nou. Uns treballs que, finalment, pujaran a 400.000 euros i que a dia d'avui es troben en procés d'adjudicació.

   

  La previsió de l'ens metropolità és que l'obra pugui començar aquest mes de maig i que s'estengui mig any. Si es complissin els terminis establerts, l'ascensor estarà en funcionament a finals de 2017. La intenció és que l'ascensor sigui el més transparent possible, segons l'AMB.