Les places de casals d’estiu amb dinar gratuït o a preu reduït augmenten un 43%

  0
  IMG_6547.JPG

  13/07/2015 – Aquest estiu s’ofereixen a Badalona un total de 575 places de casals amb dinar gratuït o a preu reduït per als infants i joves en situació de risc social. 

  Aquest estiu s’ofereixen a Badalona un total de 575 places de casals amb dinar gratuït o a preu reduït per als infants i joves en situació de risc social. També s’ofereixen 80 places en un campus que inclou l’esmorzar i el berenar. Aquesta xifra significa un augment del 43% de les places amb menjador ofertes respecte l’any passat, que eren al voltant de 400.

   

  La regidora de Serveis Social, Agnès Rotger, ha explicat que “per al mes d’agost, quan l’oferta disminueix, s’activen altres mecanismes per garantir que tots els nens i nenes tinguin cobertes les necessitats alimentàries”.

   

  La majoria, concentrades a Sant Roc, Llefià i La Salut

   

  Al barri de Sant Roc (Districte 6), l’Ajuntament de Badalona, el Consorci Badalona Sud i el Casal dels Infants (amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”) han impulsat l’organització de diferents activitats de lleure i esport que donarà cobertura a 276 infants. Les activitats inclouen servei de menjador.

   

  Als barris de Llefià i la Salut (Districte 4), l’Ajuntament de Badalona i entitats de la xarxa territorial tenen previst desenvolupar diverses activitats, totes elles amb servei de menjador, adreçades a 279 infants i adolescents.

   

  A la resta de districtes de la ciutat, els Serveis Basics d’Atenció Social, conjuntament amb diverses entitats, han desenvolupat unes 70 places de casals amb menjador per cobrir les necessitats detectades en alimentació d’infants i adolescents.

   

  Taula Local d’Infància de Badalona

  Per tal de trobar la manera més eficient d’atendre les necessitats de la infància de la ciutat i establir un marc de col·laboració entre tots els actors compromesos amb aquest objectiu, l’Ajuntament de Badalona ha anunciat el compromís de convocar durant la tardor d’aquest any la Taula Local d’Infància. Aquest organisme de planificació i treball en xarxa es va preveure a la llei 14/2010 del Parlament de Catalunya i encara no s’havia creat a Badalona.

   

  Durant aquest mes de juliol es faran els treballs preparatoris per a la constitució de la Taula Local d’Infància. Els objectius seran, a grans trets, trobar un espai per compartir coneixements sobre la infància a Badalona, promoure intercanvis, i elaborar entre tots uns objectius prioritaris que permetin planificar les polítiques públiques pel que fa a l’atenció a la infància.

   

  Funcionament dels Serveis Bàsics d’Atenció Social

  Quan els Serveis Bàsics d’Atenció Social tenen coneixement d’una situació de dificultat d’alimentació d’un infant o adolescent es posen en contacte amb el centre educatiu corresponent i el Centre d’Atenció Primària de referència per contrastar la valoració amb els seus professionals, estudiar la situació familiar i activar els mecanismes per atendre aquesta necessitat.

   

  Aquests mecanismes poden ser: la concessió de beques de menjador durant el curs escolar (3.337 persones el 2014-2015), i en qualsevol moment de l’any la concessió d’ajudes d’urgència social, l’entrega d’aliments, la derivació a altres entitats que facin aquesta tasca o qualsevol altra que s’articuli en el territori.

   

  L’any 2014 els Serveis Basics d’Atenció Social van tramitar un total de 411 ajuts econòmics d’urgència social destinats a cobrir despeses d’alimentació, amb un import de 148.467 euros.

   

  Al costat de l’Ajuntament hi treballen múltiples entitats socials com Càritas, Creu Roja, Voluntaris Badalona, Ateneu de Sant Roc, Fundació Carles Blanch, Fundació La Salut Alta, Menjadors Socials i Associació Amics de Gorg-Mar, entre altres, que treballen per garantir l’alimentació diària dels infants i de la població en general i per millorar els hàbits alimentaris de la població que més ho necessita.