Les pluges del cap de setmana omplen el dipòsit de l’Estrella fins als 20 milions de litres

  0
  56
  L'Estrella 1.JPG

  21/01/2014 – El nou dipòsti pluvial arriba al seu nivell més alt des que va ser estrenar aquest estiu; la pluja va omplir dos terços de la seva capacitat total.

  El dipòsit de regulació d’aigües pluvials de l’Estrella ha arribat aquest diumenge al seu nivell més alt des que es va posar en funcionament el passat mes de juliol. Durant l’intens episodi de pluja viscut diumenge al vespre, el dipòsit es va omplir amb 19,5 milions de litres d’aigua, dos terços de la seva capacitat.

   

  La pluja va caure, sobretot, entre les 19 i les 21 hores d’ahir. Els registres meteorològics indiquen que es van recollir 29,1 litres per metre quadrat. El dipòsit es va omplir fins als 8,18 metres d’alçada i va funcionar correctament emmagatzemant l’excés d’aigua per després dirigir-la cap al col·lector.

   

  El dipòsit d’aigües pluvials de l’Estrella es va posar en marxa per solucionar els problemes de desbordament del col·lector de Sant Ignasi de Loiola, el qual recull les aigües procedents de les conques de la rambla de Sant Joan i de l’avinguda de Sant Ignasi de Loiola. Amb la seva capacitat de 30 milions de litres d’aigua, el dipòsit reté les aigües residuals i pluvials en dies de pluviometria molt elevada per evitar inundacions i el col·lapse dels col·lectors, descarregar aigua acumulada de manera controlada un cop passat l’episodi de pluja i evitar la contaminació de les aigües residuals.

   

  Un cop superat l’episodi de pluja, el dipòsit es buida mitjançant l’acció combinada de 3 bombes. Posteriorment, el dipòsit es neteja amb aigua provinent d’un pou situada en un dipòsit interior amb capacitat per a 1.000 metres cúbics.