L’escultura de Manolo Escobar veurà avui la llum a La Salut

  0
  53
  Manolo Escobar- en fang.jpg

  31/05/2014 – L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, descobrirà la figura acompanyat per la vídua i la filla de Manolo Escobar, Ana Marx i Vanessa García Marx, i altres familiars de l’artista.

  A partir d’aquest dissabte, el passeig de la Salut de Badalona lluirà una escultura en homenatge al cantant i actor Manolo Escobar. Es tracta d’una figura de bronze d’1,75 metres d’alçada i de 250 quilograms de pes. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, descobrirà la figura acompanyat per la vídua i la filla de Manolo Escobar, Ana Marx i Vanessa García Marx, i altres familiars de l’artista.

   

  L’acte d’inauguració tindrà lloc aquest dissabte a les 18.30 hores, al passeig de la Salut – cantonada amb el carrer d’Echegaray, on hi seran presents l’alcalde Garcia Albiol acompanyat de la vídua i la filla de Manolo Escobar, Ana Marx i Vanessa García Marx, i altres familiars de l’artista. Posteriorment hi haurà animació i una xocolatada per als assistents. Recordem que Manolo Escobar va viure de jove, juntament amb la seva família, en aquest barri badaloní quan van arribar d’Almeria.

   

  L’escultura és obra de l'artista badalonina Susana Ruiz, qui ha reproduït fidelment la figura del cantant als anys 70, quan Manolo Escobar tenia uns 45 anys. El braç esquerre de l’estàtua es recolza sobre una peanya de 108 centímetres de pedra d’Ulldecona, on hi ha una placa amb l’estrofa d’una cançó del mateix intèrpret.

   

  Com a curiositat cal destacar que el motllo de les sabates de l’escultura s’ha fet a partir d’unes autèntiques que portava el mateix cantant i que la seva família va deixar a l’escultora amb la finalitat que la figura de l’artista calci les seves pròpies sabates.

   

  La reproducció de Manolo Escobar també incorpora un parell de detalls amb la voluntat de que tothom que la vegi hi pugui interactuar. Per una banda, s’ha deixat un petit espai entre el mocador de quatre pics que porta a l’americana i la solapa de la butxaca on hi cap la tija d’una flor perquè, qui ho vulgui, pugui posar-hi una flor fresca. Per altra, l’escultura té la mà dreta a la butxaca dels pantalons però també s’ha deixat una obertura al braç per poder agafar-lo de bracet i, si es vol, poder fer-se una fotografia.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha dit que “la ubicació d’aquesta estàtua al barri de la Salut és un homenatge merescut a l’artista i també al barri on va viure una part molt important de la seva vida”. “Crec que l’escultura de Manolo Escobar es convertirà en un nou punt de referència de la ciutat”, ha afegit.

   

  La recerca i elaboració de l’estàtua de Manolo Escobar s’ha fet al tallerBDN d’Escultura de Badalona i la fosa del bronze a l’empresa Exametal ubicada a Sant Adrià de Besòs. La seva elaboració ha durat 5 mesos.

   

  L’autora de l’escultura, Susana Ruiz, va néixer a Badalona. Quan tenia 18 anys va marxar a Puerto Rico. Va viure 25 anys entre Califòrnia i Puerto Rico on es va anar formant en diferents vessants artístiques de forma autodidacta fins que es va dedicar a l’escultura.

   

  Ruiz va tornar l’any 2007 a Badalona on va fer el cicle superior d’escultura a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo. L’any 2012 va plantar la seva primera escultura pública a l’accés al pont del Petroli: El mono de Badalona, la qual s’ha convertit en un dels racons més fotografiats d’aquesta ciutat.