El regidor del PP acusat de violació de domicili, absolt pel jutge

  0
  11
  jurado.jpg

  12/06/2015 –  El regidor en funcions de Seguretat, Convivència i Participació de l’Ajuntament de Badalona, Miguel Jurado, ha estat absolt d’un delicte de violació de domicili del qual havia estat acusat per l’Hermandad Rociera Andaluza Virgen del Rocío. 

  El regidor en funcions de Seguretat, Convivència i Participació de l’Ajuntament de Badalona, Miguel Jurado, ha estat absolt d’un delicte de violació de domicili del qual havia estat acusat per l’Hermandad Rociera Andaluza Virgen del Rocío. La sentència, dictada pel Jutjat Penal número 20 de Barcelona, també indica que ha de ser l’acusació particular qui es faci càrrec de les costes processals.

   

  El local, motiu del litigi, ubicat al carrer de la Sagrada Família, del barri de Llefià, estava llogar per l’Ajuntament i aquest, a la vegada, cedit a l’entitat. Els fets ara es remunten al 31 de juny de 2012. L’acusació particular va qualificar els fets d’un delicte de violació de domicili i va demanar per a Miguel Jurado la pena de 4 anys de presó, així com indemnizar a l’entitat rociera amb 300.000 euros. La defensa del regidor Miguel Jurado va demanar la seva absolució.

   

  Jurado ha destacat, com va fer al judici, que la seva intenció era estalvia diners a l’Ajuntament, prop de 70.000 anuals, traslladant l’entitat a un espai de propietat municipal. Per això considera que el jutge no ha vist cap delicte i, fins i tot, ha condemnat al pagament de les costes a l’acusació, quelcom molt poc usual, segons el titular en funcions de Seguretat i Participació. D’altra banda, Jurado ha acusat el PSC de repartir “centenars de fulletons on s’atacava” la seva persona “sense tenir en consideració la presumpció d’innocència” durant la campanya electoral i ho ha titllat de “baixesa moral”.

  Finalment, s’ha mostrat “satisfet” per la “celeritat” del jutjat barceloní, no així del d’instrucció, al qual ha qualificat de “molt lent”. “La justícia ràpida és doble justícia”.