L’Espai Betúlia repassa la tasca de l’escriptor Josep Pla i el rellançament d’Edicions Proa

  0
  69
  josep pla.jpg

  18/01/2016 – L’Espai Betúlia acull dues noves exposicions que es podran visitar fins al 20 de febrer de 2016.

   

  L’Espai Betúlia acull dues noves exposicions: “Les ciutats europees de Josep Pla” i “Navego a tot vent. Cinquanta anys del rellançament d’Edicions Proa”, que es podran visitar fins al 20 de febrer de 2016.

   

  “Les ciutats europees de Josep Pla”

  Aquesta exposició vol donar una visió de la gran tasca de divulgació que l’escriptor Josep Pla va fer de la realitat europea des de 1920 i durant els 20 anys que va fer de corresponsal de premsa dels diaris catalans La Publicitat i La Veu de Catalunya, així com pel diari madrileny El Sol.

   

  La mostra s’atura especialment a sis ciutats per les quals l’escriptor va sentir una especial fascinació: París, Madrid, Roma, Berlín, Londres i Atenes. L’exposició també destaca el profund coneixement que Josep Pla va mostrar dels literats i pensadors que hi havia en aquestes ciutats.

   

  Com a activitats complementàries, el proper dijous, 21 de gener, a les 19 hores, es representarà un espectacle dramàtic basat en el text ‘La idea d’Europa’, de George Steiner, a càrrec de l’actor i director Òscar Intente i del músic Ferran Martínez. El 4 de febrer, a les 19 hores, es farà la conferència ‘Les ciutats europees de Josep Pla’, a càrrec d’Agustí Pons.

   

  “Navego a tot vent. Cinquanta anys del rellançament d’Edicions Proa”

  La segona de les exposicions que aquests dies i fins a finals de febrer es pot veure a l’Espai Betúlia és “Navego a tot vent. Cinquanta anys del rellançament d’Edicions Proa”, un recorregut visual sobre la història d’aquesta editorial d’origen badaloní. Edicions Proa es va rellançar la primavera de 1964, sota el patrocini del mecenes Joan B. Cendrós, amb una espectacular campanya de premsa que va portar per títol “La propera festa del llibre serà de color taronja!”. La idea era impulsar la Biblioteca A Tot Vent, creada a Badalona per Marcel·lí Antich i Josep Queralt l’any 1928 i actualitzar-ne el catàleg per connectar amb un nou públic.

   

  Edicions Proa, als anys vint i trenta del segle passat, era una editorial popular però amb una gran ambició que va aplicar estratègies publicitàries innovadores. Les seves publicacions són encara avui un referent per la qualitat de les obres i la bellesa de les edicions. Aquest 19 de gener, a les 19 hores, tindrà lloc una visita comentada a càrrec del comissari de l’exposició, Julià Guillamon.